İşgalciler Artık Leşlerini Saklayamıyor

İşgalciler Artık Leşlerini Saklayamıyor

Filistin direnişi, Mescid-i Aksa Tufanı'nın 133'üncü gününde kahramanca operasyonlarını sürdürürken, İsrail işgal "ordusu"nun ölü sayısı da artıyor.

İsrail ordusu Cuma sabahı, Gazze Şeridi'nin güneyindeki bir çatışmada bir askerinin öldüğünü ve biri ağır olmak üzere birkaç askerinin de yaralandığını kabul etti.

İsrail "ordusu", "Yayınlanmasına için izin verildi" başlığı altında, (Tabur 202), Paraşütçü Tugayı'nda savaşan Başçavuş Noam Hapa'nın öldüğünü ve (Tabur 202)'den ağır yaralanan bir asker de dahil olmak üzere bir dizi askerin yaralandığını duyurdu.

Perşembe günü İsrail işgal "ordusu", Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta Filistin direnişiyle girdiği çatışmada paraşütçü devriyesinden Çavuş Rotem Hadar'ın öldüğünü kabul etti.

İşgal ordusu sözcüsü, Hadar'ın öldürüldüğü çatışma sonucunda paraşütçü devriyesinden bir subay ve iki askerin ağır yaralandığını, ayrıca 6 askerin de çeşitli yerlerinden yaralandığını açıkladı.

İsrail'in Kan TV kanalı Çarşamba günü yayınladığı haberde, işgal hükümetine bağlı Güvenlik Bakanlığı'nın "orduda yaklaşık 20,000 yeni yaralıyı kabul etmeye hazırlandığını" bildirdi

İşgal "ordusunun" bugüne kadar, 7 Ekim'den bu yana 234'ü Gazze Şeridi'ndeki kara çatışmalarında olmak üzere 572 subay ve askerin öldürüldüğünü resmen kabul etmesi dikkat çekicidir.

Birkaç gün önce İsrail medyası, savaşın başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana yaralanan askerlerin sayısından bahsederek 2855 askerin yaralandığını kabul etti, ancak direniş tarafından savaş medyasından yayınlanan videolar sayının çok daha yüksek olduğununun kanıtı.

Kaynak:Haber Kaynağı