İşgalci İsrail'in Algı Operasyonu İfşa Oldu!

İşgalci İsrail'in Algı Operasyonu İfşa Oldu!

"The Guardian" gazetesi, İsrail hükümetinin Gazze savaşıyla ilgili "Amerikan söylemini" şekillendirmeye yönelik yoğun çabalarını ve ABD yasalarında "antisemitizmin" yeniden tanımlanması için lobi faaliyetlerini gösteren belgeleri ortaya çıkardı.

İngiliz"The Guardian"" gazetesi, İsrail hükümetinin Gazze savaşıyla ilgili "Amerikan söylemini" şekillendirmeye yönelik yoğun çabalarını gösteren belgelerden bahsetti.

Rapor, Gazze'ye yönelik savaş devam ederken, "İsrail'in" fonlarıyla ABD üniversitelerini hedef alan ve ABD yasalarında "antisemitizmi" yeniden tanımlamak için lobi yapan daha geniş bir halkla ilişkiler kampanyasının parçası olarak "tartışmalı" bir kuruluşu nasıl yeniden harekete geçirildiğini gösteren kanıtları ortaya koydu.

Gazete, geçtiğimiz Kasım ayında, Gazze savaşından sadece birkaç hafta sonra, Likud' partili bir bakan olan Amichai Checkley 'nin, "ABD genelinde, özellikle de seçkin üniversitelerde gençlerin savaşa karşı artan protestoları konusunda neler yapılabileceği konusunda" milletvekillerine bilgi vermek üzere Knesset'e çağrıldığını bildirdi.

Checkley milletvekilleriyle yaptığı görüşmede, "Daha önce de söyledim, şimdi de söyleyeceğim ve özellikle ABD'de atağa geçmemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Checkley uygulayacağımız program İsrail'in savunulması çalışmaları için halihazırda uygulanmakta olan 80 programı da içeriyor" dedi.

Çeviri Tevhidhaber