İşgalci İsrail'den Hizbullah İtirafı

İşgalci İsrail'den Hizbullah İtirafı

Suriye ve Lübnan'daki son gelişmeler, İsrail'in "Yeni Ortadoğu" hedeflerinin başarısızlığına dair hayal kırıklığını kabul etmesine yol açtı.

İşgalci İsrail medyası, Lübnan'daki Hizbullah'ın gücünü koruduğunu ve Suriye ile Lübnan'daki siyasi ve güvenlik hamlelerinin "yeni bir Orta Doğu"ya yol açmaması nedeniyle "hayal kırıklığı" yaşandığını kabul etti.

"Israel News 24" kanalındaki bir haberde gazeteci Baruch Yedid, ABD'nin Suriye ve Lübnan Özel Temsilcisi Thomas Barrack'ın bir buçuk ay içinde üçüncü kez Lübnan'a geldiğini ve ABD'nin temel talebi olan Hizbullah'ın silahsızlandırılmasını tartışılşıdığını belirtti.

Yedid, Barrack'ın "bu talebe ilişkin resmi ve nihai Lübnan yanıtını almak için" geldiğini, ancak Lübnan Devlet Başkanı Joseph Aoun'un yedi ay önceki "silahların yalnızca devletin elinde olması gerektiği" yönündeki önceki açıklamalarına rağmen "Hizbullah'ı silahsızlandırmaya yönelik herhangi bir Lübnan taahhüdü bulunmadığını" vurguladı.

Amerikalı temsilcinin, ülkesinin "Lübnan'a yaptırım uygulamayacağını" açıkça belirttiğini, ancak "sizin için geldik" diyerek hayal kırıklığını dile getirdiğini ekledi; bu, Washington'ın bu talebe Lübnan'dan daha büyük bir yanıt beklediği anlamına geliyordu.

Yedid, hem Amerikalılar hem de Lübnanlılar arasında, Hizbullah'ın silahsızlandırılması gibi bir operasyonu Lübnan devletinin gerçekleştiremeyeceğine dair bir inanç olduğunu ve Hizbullah'ın "hala mevcut bir güç" olduğunu sözlerine ekledi.

Sözlerini şöyle tamamladı: "Evet, yeni bir Orta Doğu bekleyen herkes için bir hayal kırıklığı var," İşgalci İsrail'in Suriye ve Lübnan cephelerinde yaptığının, İşgalci İsrail çevrelerinde beklendiği gibi "yeni bir siyasi düzene" yol açmadığını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı