İşgalci İsrail Maliye Bakanından İşgal Ordusu Hakkında Şok Sözler!

İşgalci İsrail Maliye Bakanından İşgal Ordusu Hakkında Şok Sözler!

İşgal hükümetinin Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, 7 Ekim'den sonra "artık İsrail güvenlik ve askeri kurumlarına güvenmediğini" açıkladı.

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, 7 Ekim'den sonra "İsrail güvenlik ve askeri kurumlarına artık güvenmediğini" söyledi.

Smotrich, güvenlik ve askeri kurumlara açık çek verdiğini ve körü körüne güvendiğini, ancak 7 Ekim'de başına gelenin bu olduğunu söyledi ve ekledi: "Orduya güvenmeyi bıraktım. Onları seviyorum ama onlara açık çek vermeye hazır değilim."


İsrail Ordu Radyosu'na dün verdiği bir mülakatta "güvenlik ve askeri kurumların kuvvetleri oluştururken nerede yanlış yaptıklarını incelemeyi reddettiklerini" belirtti.



İsrail medyası, "İsrail'in" Gazze'ye yönelik savaşının hedeflerine ulaşamayacağını bildirdi ve bu savaşta kesinlikle yenildiğini vurguladı.


Haaretz gazetesi siyasi işler muhabiri Haim Levinson şunları yazdı "Altı ay sonra başka bir yerde olabilirdik ama İsrail tarihinin en kötü liderliğinin tutsağıyız."


Levinson şöyle devam etti: "Akıllı bir halk ve çok güçlü bir orduyla güçlü olduğumuz konusunda yıllarca kandırılmayı başardık . Gerçekte ise hava kuvvetlerine sahip küçük bir Yahudi köyüyüz."
İsrailli muhabir, "kaybettiğimizi kabul etmekteki zorluğun bir kısmı ordunun kutsallığından kaynaklanıyor, çünkü ordu hakkında kötü bir söz söylemek yasak. Ancak 7 Ekim'de yaşananların bir utanç olduğunu söyleyebiliriz."

Kaynak:Haber Kaynağı