İşgalci Bakandan İtiraf!  Nasrallah Ve Sinwar Hedeflerine Ulaştı!

İşgalci Bakandan İtiraf! Nasrallah Ve Sinwar Hedeflerine Ulaştı!

İsrail medyası Gantz ve Eisenkot'un istifasını yorumladı

İsrail medya kuruluşları ve İsrailli yetkililer, İsrail “Savaş Kabinesi ‘ndeki bakanlar Benny Gantz ve Gadi Eisenkot'un ’Kabine ”den istifasını yorumladı.

Kanal 12'nin siyasi işler yorumcusu Amit Siegel konuyla ilgili olarak şunları söyledi “Gantz yedinci Ekim öncesine dönmeyeceğiz dedi ama siyasi çizgiler tamamen o tarihten öncesine döndü, dolayısıyla bu akşam olanlar geriye doğru atılmış büyük bir adımdır.” dedi.


Kanal 12 siyasi yorumcusu Amnon Abromovich, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun Gantz ve Eisenkot'a atıfta bulunarak “İsrail'in güvenliğini sağlamak yerine koltuğunu ve konumunu güvence altına almak için Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'i tercih ettiğini” söyledi.

İsrail medyası ayrıca Netanyahu'nun “Cumartesi günü mahkumların kurtarılmasının sevincinden siyasi olarak yararlanmak istediğini ancak bunu başaramadığını” söyledi.


İsrail Maliye Bakanı Smotrich ise “Gantz'ın istifasının Sinwar, Nasrallah ve İran'ın hedeflediği şeyi gerçekleştirdiğini” vurguladı.

Smotrich “Savaş zamanında, kuzeyde tehditlerin arttığı, tutsakların hala Hamas tünellerinde olduğu ve on binlerce yerinden edilmiş İsraillinin birleşmemizi ve onları merkeze koymamızı beklediği bir zamanda hükümetten istifa etmekten daha az sorumlu bir davranış olamaz.” dedi.

Gantz'ın istifasına yanıt veren Netanyahu “savaşı bırakmak için doğru zaman değil” diyerek “İsrail'in birçok cephede varoluşsal bir savaş içinde olduğunu” vurguladı.

Öte yandan İsrail muhalefet lideri Yair Lapid, Gantz'ın istifasını memnuniyetle karşılayarak “savaş kabinesini” bir “başarısızlık hükümeti” olarak nitelendirdi ve ayrılma kararını “önemli ve doğru” olarak değerlendirerek yeni bir hükümet kurulması çağrısında bulundu.

Yisrael Beiteinu partisi başkanı Avigdor Lieberman da istifayı memnuniyetle karşılayarak şunları söyledi: “Geç olması hiç olmamasından iyidir. Siyonist bir hükümetin zamanı geldi." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı