İşgal Ordusu Facebook Aracılığı ile   Asker Arıyor!

İşgal Ordusu Facebook Aracılığı ile Asker Arıyor!

İşgalci İsrail Ordusunda Kaos!

Siyonist medyasında yer alan haberlere göre , İsrail nüfusunun sadece yüzde 3'ünün yedek kuvvetlerde görev yaptığını ve bunun da birliklere kayıtların düşük olduğunu göstergesi olduğu belirttildi.

İsrail ordusu "bilgi güvenliği" gerekçesiyle yedek askeklerin kayıt oranlarını açıklamayı reddetti, ancak İsrail ordusunun yedek askerlerin "tükenmiş" olduğunu kabul ettiğini vurguladı.

işgal hükümeti, İsrail ordusunun yedek asker sayısını 350.000'e çıkarmasına izin veren ve Ağustos sonuna kadar yürürlükte kalacak olan bir kararı onayladı.

Güvenlik Bakanlığı kaynakları, bunun savaş düzeninde doğal ve rutin bir artış olduğunu söyledi.

Eksiklik yaşanan bir başka tugaydan yapılan açıklamada ise "Bir yedek tabur kuzeydeki bir operasyona katılmak üzere ağır kamyon şoförleri arıyor" denildi.

Ayrıca İsrail medyasında, Gazze Şeridi'nde savaşın devam etmesi, kuzeyde Hizbullah'a karşı çaresizlik, Yemen ve Irak'tan gelen füzeler ve Batı Şeria'dan saldırıların artmasının, son dönemde İsrail'e yönelik eleştirileri artırdığı belirtildi.

Kanal 12 internet sitesi, "ordu içinden de üst düzey liderliğe yönelik eleştirilerin olduğunu" belirterek, "ordunun 7 Ekim'deki başarısızlıklardan ders almamış ve ders çıkarmayan bir yapı gibi göründüğünü" ifade etti.

Facebook gruplarında ortaya çıkan ve askeri komutanların "belirli bir eğitime sahip savaşçılar" aradıklarını duyurdukları bir gönderi hakkında . i24news'e konuşan siyonist yetkili, "Bitkin askerler var ve biz aktif insanlar arıyoruz, sadece yardım etmek isteyen insanları internette arıyoruz" dedi.

Siyonist yetkili, "İsrail ordusu savaşta çok zaman harcıyor ve biz de savaşan askerler arasında rotasyon yapmak istiyoruz, böylece yükü herkes arasında iyi bir şekilde paylaştırıyoruz" sözlerini ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı