İşgal Medyası: İsrail Mavi Marmara 2'ye Saldırmak İçin Hazırlık Yapıyor!

İşgal Medyası: İsrail Mavi Marmara 2'ye Saldırmak İçin Hazırlık Yapıyor!

Kanal 12 Cumartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ndeki ablukayı kırmak için birkaç gün içinde Türkiye'den yola çıkması planlanan “Özgürlük Filosu 2”nin olası silahlı müdahalesine hazırlık amacıyla eğitim verdiğini bildirdi

İşgalci Kanal 12 Cumartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ndeki ablukayı kırmak için birkaç gün içinde Türkiye'den yola çıkması planlanan “Özgürlük Filosu 2”nin olası silahlı müdahalesine hazırlık amacıyla eğitim verdiğini bildirdi.

Kanal, İsrail'deki siyasi ve güvenlik liderlerinin, önümüzdeki hafta başında gerçekleşmesi planlanan "Özgürlük Filosu"nun Türkiye'den Gazze Şeridi'ne doğru yola çıkmasına hazırlandığını bildirdi .

Filoya birçok ülkeden onlarca aktivistin katılması bekleniyor ancak İsrail'de ablukayı kırmak bir provokasyon girişimi olarak görülüyor.

Kanal Tel Aviv'in son günlerde bir dizi siyasi tedbir uygulamaya koyduğunu ve ayrıca " Mavi Marmara 2" gemisine silahlı el konulması ihtimaline karşı güvenlik hazırlıklarına başladığını bildirdi .

İsrail Deniz Kuvvetleri'nin 31 Mayıs 2010'da uluslararası sularda Gazze Şeridi kıyılarına yakın bir yerde bulunan Mavi Marmara gemisine saldırı düzenlediğini, saldırının 10 Türk vatandaşını şehid etmişti.