İşgal güçleri elektrik dağıtım şebekesinin saha ekiplerini kasten vuruyor

İşgal güçleri elektrik dağıtım şebekesinin saha ekiplerini kasten vuruyor

Gazze'de elektrik altyapısı büyük ölçüde zarar görmüş durumda.

Siyonist işgal güçleri Gazze ahalisinin her bakımdan mağdur edilmesine ve tüm hizmetlerden yoksun bırakılmasına neden olmak suretiyle onları teslimiyete zorlamak için alt yapı hizmetlerini tahrip ederken buraları yeniden işlevsel hale getirebilmek amacıyla bakım çalışmaları yürütenleri de kasten vuruyor.

Gazze'deki Elektrik Dağıtım Şirketi tarafından yapılan açıklamada işgal güçlerinin, saldırılarda zarar gören şebekeleri onarma ve bakım amacıyla alan çalışmaları yapan ekiplerine kasten saldırdığına dikkat çekildi.

Elektrik Dağıtım Şirketi'nde genel ilişkiler ve basın sorumlusu Cemal ed-Derdesavi bugün (27 Temmuz Pazar) Safa haber ajansına yaptığı açıklamada, tamir ve bakım amacıyla açık alanda çalışma yapan iki teknik ekiplerinin bugün Gazze şehrinin güneyinde işgalcilerin saldırılarından kıl payı kurtulduklarını söyledi. Derdesavi, Elektrik Dağıtım Şirketi' ekiplerinin Gazze şehrinin doğusunda Araba Pazarı yakınında onarım çalışmaları yürüttükleri sırada işgal güçlerinin bakım aracına top mermileriyle saldırdıklarını, mermilerin aracın 350 m ilerisinde bir yere düştüğünü ifade etti.

Derdesavi, uluslararası kuruluşların özellikle de Uluslararası Kızılhaç Örgütü'nün, halka alt yapı hizmeti veren bu insanların saldırılara hedef olmasına son vermek için acilen harekete geçmelerini isteyerek, bu saldırı ve tehditlerin devam etmesi durumunda saha ekiplerinin bakım ve onarım çalışmalarını durdurmak zorunda kalacaklarını, bunun da şebekenin zarar gördüğü bölgelerde hizmetlerin tamamen durmasına neden olacağını dile getirdi.