Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Irkçılık test neticelerimiz pozitif mi pozitif

İki yıl boyunca her akşam korona testi neticelerinin yayınlandığı gibi ırkçılık testinden geçsek, her akşam olmasa da haftada bir gün ırkçılık ve faşist damarlarımızın ne kadar kabardığını gösteren test neticelerimiz yayınlansa diyorum.

Öyle ya, şu mübarek bayram günlerinde siyasetin ve medyanın birinci maddesinin ırkçılık olduğuna göre bu ülkenin bu toplumun en önemli meselesi bu olsa gerek.

İnanın espri yapmıyorum, ırkçılığımızı testten geçirme konusunda çok ciddiyim ve şaşmaz bir şekilde kolayca ölçüp ortaya koyabileceğimize inanıyorum.

Bunun için bazı soruları cevaplandırmamız yeterli olacaktır, mesela insanları değerlendirirken;

“Bizim ırkımızdan, bizim soyumuzdan değillerse ağızlarıyla kuş tutsunlar, istedikleri kadar dürüst ve erdemli olsunlar, istedikleri kadar ilim ve hikmet sahibi, medeni ve kaliteli olsunlar...”

Veya birileri için; “Değil mi ki onlar bizim ırkımızdan bizim soyumuzdan, varsın ahlaksız olsunlar, varsın günümüz dünyasının cinsel sapkınları olsunlar, varsın haksız ve zalim olsunlar, varsın sarhoş olsunlar, varsın hiçbir artıları olmasın...”

Şu soruya vereceğiniz cevap da ırkçılık testinizi belirlemede önemli bir ölçü olacak; “Allah’a ve ahirete inanıyorsanız, hesaba ve mizana inanıyorsanız, Allah (cc) sizin için; “O kulum falan ırktan geliyorsa sevaplarını biraz ağır gösterin” Veya tam zıddını yapıp “Madem ki o filan ırktan, o halde günahlarını ağır gösterin” diyecek midir?

Kendi ırkını diğerlerinden üstün görenlere bir başka test sorusu: “Nasıl başardınız bu üstün ırktan(!) olabilmeyi, hangi sınavları, hangi aşamaları geçerek ulaştınız? Annenizi babanızı siz mi seçtiniz?”

“Başkaları sizin bu üstün ırkınızdan olmayı düşündüklerinde bunun için ne yapmaları gerekir?”

“Bir insanın kendi çaba ve gayretiyle elde ettiği bir şeyle övünmesi ve sevinmesi hakkıdır. Doktor olmuşsa, mühendis olmuşsa, ciddi bir bilim insanı, büyük bir sanatçı olmuşsa elbette bununla hem kendisi hem yakınları sevinip gurur duyabilir çünkü bütün bunları kendisi hak etmiştir.

Peki, kendisinin hiçbir katkısının olmadığı soyuyla nasıl öğünüp başkalarına üstünlük taslayabilir?

Bu ve benzer soruları daha da çoğaltıp çeşitlendirebiliriz hatta evimizin içinden başlayarak ırkçılığımızın seyrini çok rahat tespit edebiliriz.

Bu yazı toplam 332 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar