İran'da Hz.Süleyman Filmi-VİDEO

İran'da Hz.Süleyman Filmi-VİDEO

İran’da sinema sektörünü geliştirme yollarını ele almak üzere Sinema Yüksek Konseyi’nin ilk oturumu, Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın başkanlığında gerçekleşti

İran'da sinema sektörünü geliştirme yollarını ele almak üzere Sinema Yüksek Konseyi'nin ilk oturumu, Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın başkanlığında gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Sinema Yüksek Konseyi'nin ilk oturumu Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın başkanlığında gerçekleşti.

İran'da sinema sektörünün gelişmesi yolundaki engelleri araştırmak üzere düzenlenen oturumda, sinema salonlarının teknik açıdan donatılması, bu sektörde çalışanlar ve sanatçıların sigorta ve emeklilik gibi sorunlarının giderilmesi gibi konular masaya yatırıldı.

Oturumda sinemayı stratejik ve önemli bir sektör olarak niteleyen Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, hükümetin, konsey tarafından hazırlanan öneri ve taslakları onaylamaya hazır olduğunu belirtti.

Ahmedinejad ayrıca İran sinema sektöründe her yıl en az on seçkin sinema filmi hazırlanması ve bu filmlerin sinema tarihine damga vurabilecek kadar etkili olmaları gerektiğini de vurguladı.