İran, Mossad Suikast Raporunu Reddetti

İran, Mossad Suikast Raporunu Reddetti

New York Times, İran'ın önde gelen nükleer bilimcisinin Mossad tarafından işletilen yapay zeka makineli tüfeğiyle öldürülmesini ayrıntılarıyla anlatan bir rapor yayınladı.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Said Hatibzade, Pazar günü düzenlediği haftalık basın toplantısında, İran Uluslararası televizyonuna göre, İran'ın önde gelen nükleer bilimcisinin Kasım ayında öldürülmesini anlatan bir New York Times raporunu reddetti.

Muhsin Fahrizade 26 Kasım'da Tahran'da uğradığı bir süikast sonucu hayatını kaybetmişti. Times'ın haberine göre cinayet Siyonist rejim istihbarat kurumu/Mossad tarafından gerçekleştirildi. Rapora göre silah, bir robota bağlı ve yapay zeka ile çalışan Belçika yapımı fn MAG makineli tüfekti.

Times, bilgilerin "operasyonun planlanması ve yürütülmesinin ayrıntılarını bilen iki istihbarat yetkilisi de dahil olmak üzere” ABD, İsrail ve İranlı bazı yetkililerle yapılan görüşmelerden sonra açıklandığını duyurmuştu.

Hatibzade raporun yönündeki iddiaları reddederek, İran istihbaratı olayın tüm ayrıntılarını ortaya çıkararak, suikaste katılan tüm insanlar da dahil olmak üzere tüm bilgilere ulaşıldığını ve olayın çözüldüğünü belirtti.

İlk başta, olay yerinde suikastçılardan ikisini gören tanıkların raporları vardı. Ancak suikasttan iki gün sonra İran Devrim Muhafızları Ordusuna yakınlığı ile bilinen Fars haber ajansının bir raporunda olay yerinde suikastçı olmadığı ve silahın uzaktan ateşlendiği belirtilmişti.(The Jarusalem Post-İsrail Post

İlgili Haberler