İran: İsrail Holokost'u sömürüyor

İran: İsrail Holokost'u sömürüyor

İran, BMGK'nın Holokost inkarıyla mücadeleye yönelik bir kararı kabul etmesi sonrasında önemli açıklamalarda bulundu.

İran BMGK kararı sonrasında, İsrail'i Filistin halkına karşı işlediği suçları haklı çıkarmak için İkinci Dünya Savaşı sırasında altı milyon Yahudi'nin ölümü iddiasını ve bu trajediyi sömürmekle suçladı.

İran Dışişleri Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada, "Sahte Siyonist rejim, utanmaz ve saldırgan eylemleri için sürekli olarak II. Dünya Savaşı kurbanlarını ve Yahudileri haklı çıkarmaya çalıştı" dedi.

Açıklamada, "Rejim ve liderleri, uluslararası hukuka aykırı olarak Filistin halkına ve bölge halkına karşı başta insanlığa karşı suçlar olmak üzere her türlü suçu işlediler" denildi.

İran Dışişleri Bakanlığı, "Soykırım, suikast, etnik temizlik, evlerin yıkılması ve insani kuşatma, Siyonist rejimin sürekli olarak işlediği suçlar arasındadır" ifadesini kullandı.

BMGK’deki Holokost inkarına ilişkin karar oy birliği ile kabul edildi. İran, metne karşı çıkan tek ülkeydi, ancak ödenmemiş aidatları nedeniyle BMGK'da hareket etme yetkisi sınırlı ve oy kullanamadı. BM, kararın geçişini kamuoyuna açıklamış olmasına rağmen, muhalefetinin metnin oybirliği ile onaylanmadığı anlamına geldiğini iddia etmeye çalıştı.

İşgalci rejim İsrail Dışişleri Bakanlığı Genel Direktörü Alon Ushpiz yanıt olarak tweet attı:

“Yalnızca bir ülke, Holokost inkarını kınayan BM kararını reddetti. Aynı ülke, Yahudi devletini yok etmeye kararlı. Aynı ülke şimdi nükleer silah geliştirmeyi hedefliyor.”

Ayrı bir gelişmede, Siyonist rejim Başbakanı Naftali Bennett Cuma günü Facebook sayfasında “İsrail toprakları ve Devleti Holokost sayesinde bizim değil, İsrail Toprakları her zaman tarihi olarak Yahudi halkının evi olduğu için bizimdir” iddiasında bulunmuştu.

Bennett, “Yalnızca güçlü, güvenli, bağımsız, canlı, çeşitli, özgür ve birleşik bir İsrail Devleti Yahudi halkının varlığını garanti edebilir” ifadesini kullanırken yazısında İran'dan bahsetmedi.(İsrail Post)