İran halkı gerekli tepkiyi verir

İran halkı gerekli tepkiyi verir

Haddad Adil yaptığı konuşmada ABD’ye İran halkının haklarını sınırlamaya dair girişimlerinin halkın tepkisiyle karşılaşacağı uyarında bulundu.

İran İslam Cumhuriyeti İslami Şura Meclisi başkanı Golam Ali Haddad Adil 13 Aban (4 Kasım) Dünya emperyalistleriyle mücadele günü dolayısıyla yaptığı konuşmada ABD"ye İran halkının haklarını sınırlamaya dair girişimlerinin halkın tepkisiyle karşılaşacağı uyarında bulundu.

ABD"nin İran"a ambargo uygulamak için çaba harcadığını hatırlatan Haddad Adil, İran halkının İran"ın barışçıl nükleer faaliyetlerini sınırlamayı amaçlayan her türlü girişime uygun ve gerekli tepkiyi vereceğini belirtti.

ABD"ye tavsiyede bulunan Haddad Adil ABD"nin İran casusluk evi büyükelçiliğinin ele geçirilmesinin de İran halkının ABD"nin şaha sığınma sağlamasına bir tepkisi olduğunu unutmaması gerektiğini hatırlattı.

Haddad Adil ABD"nin 27 yıldır ısrarlı İran halkı ve İslam devriminin mesajını duymamak için uğraştığına değinerek, ABD büyükelçiliğinin ele geçirilmesinin en büyük sonucunun ABD"nin yalan ve sahte heybetinin İran"da, Ortadoğu ve dünyada ortaya çıkarılması olduğunu vurguladı.

Haddad Adil ABD"nin yok olan sahte heybetinin bugün de dünyada büyük bir hızla devam ettiğini hatırlattı.



irna