İran Direnişi Desteklediği İçin Cezalandırılıyor

İran Direnişi Desteklediği İçin Cezalandırılıyor

Hamas ve Filistin İslami Cihad hareketleri İran'daki terörist saldırıyı kınayarak İran'ın direnişi desteklediği için cezalandırıldığını belirttiler

Hamas tarafından yapılan resmi açıklamada "Hamas, İran İslam Cumhuriyeti'nde meydana gelen terör saldırısını kınıyoruz" denildi.

Hamas'ın açıklaması şu ifadelerle devam etti: "Ülkedeki Şii ve Sünni kabileleri birleştirme çabası içerisinde olan Devrim Muhafızları Kara Kuvetleri Komutanı Tuğgeneral Nur Ali Şuşteri başta olmak üzere çok sayıda sivil ve askerin ölümüne yol açan terör saldırısını kınıyoruz."

Hamas "Korkakça düzenlenen bu saldırı, İslam ümmetinin düşmanlarına hizmet etmektedir. Bu saldırı, İran İslam Cumhuriyeti'deki istikrarı ve batılı ülkelere karşı olan duruşunu hedef almaktadır" dedi.

Hamas, yayınladığı mesajın sonunda İran halkına ve önderliğine söz konusu saldırıdan ötürü taziyelerini iletti.

İslami Cihad: Direnişe Destek Veren İran, Cezalandırıldı

Filistin İslami Cihad Hareketi de İran'daki kanlı saldırıyı kınamış ve İran liderliğine taziye mesajlarını sunmuştu.

İslami Cihad "Sistan Belucistan bölgesinde düzenlenen Şii-Sünni vahdet buluşmasını hedef alan çirkin saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırıyı, İran'daki ve İslam dünyasındaki istikrarı, vahdeti hedef alan terör saldırılarının bir parçasıdır. Bu saldırı, Şii ve Sünniler arasında fitne ateşini tutuşturmayı hedeflemektedir. Bu saldırı, Lübnan ve Filistin'deki direnişe destek veren İran'ın cezalandırılmasıdır" dedi.

İslami Cihad, İslam dünyasındaki tüm hareketlere ve aydınlara çağrıda bulunarak, müslümanlar arasındaki birliği hedef alan bu çirkin eyleme karşı seslerini yükseltmelerini istedi.

İSRA HABER