İnsan Hakları İzleme Örgütü:  BAE  Yüzlerce  Afganı Keyfi Olarak Alıkoyuyor

İnsan Hakları İzleme Örgütü: BAE Yüzlerce Afganı Keyfi Olarak Alıkoyuyor

İnsan Hakları İzleme Örgütü: BAE yüzlerce Afgan'ı zor yaşam ve sağlık koşullarında "keyfi" olarak gözaltına aldı

İnsan Hakları İzleme Örgütü 15 Mart 2023 Çarşamba günü, BAE yetkililerinin ülkelerinden tahliye edilen ve başka bir yere yerleştirilmeye uygun olmayan 2.700 kadar Afgan'ı keyfi olarak 15 aydan uzun bir süre boyunca alıkoyduğunu belirtti.

Örgüt, yayınladığı bir raporda, Emirlik İnsani Şehri'nde alıkonulan birçok Afgan'ın depresyon ve diğer psikolojik rahatsızlıklardan muzdarip olduğunu ve çocuklarına yönelik eğitim hizmetlerinin eksikliğine ek olarak yasal tavsiye alamadıklarını belirtti.

Öte yandan Reuters, ismini açıklamayan bir BAE yetkilisinden alıntı yaparak, devletin anlaşmaya uygun olarak zamanında tahliye edilen Afganları yeniden yerleştirmek için ABD ve diğer uluslararası ortaklarla çalışmaya devam ettiğini söyledi.

BAE askeri ve özel tahliye grupları, ABD'nin 20 yıllık bir savaşı sona erdiren kaotik Afganistan'dan çekilmesi sırasında binlerce Afgan'ı BAE'ye nakletti .

ABD kuvvetlerinin ayrılmasından sonra birkaç özel grup onları BAE'ye nakletmeye devam etti .Afganların , mülteciler için konutlara dönüştürülen iki konut kompleksi olan Emirates İnsani Şehri ve Tasmeem İşçi Şehri'ne nakledildi.

Ancak, 2.500 ila 2.700 Afgan başka bir yere yerleştirilme hakkını elde edemedi ve Ocak ayı itibarıyla keyfi gözaltı" olarak adlandırılan durumla karşı karşıya .

KAYNAK: AJANSLAR-TEVHİDHABER