İngiltere'de Müslüman Kadının Durumu

İngiltere'de Müslüman Kadının Durumu

İngiliz parlamenterler ve kadın hakları konusunda faaliyet yürüten uzmanlar bir araya gelerek Müslüman kadınları çeşitli siyasi, iktisadi ve sosyal alanlarda yürüttükleri faaliyetlere değinerek

İngiliz parlamenterler ve kadın hakları konusunda faaliyet yürüten uzmanlar bir araya gelerek Müslüman kadınları çeşitli siyasi, iktisadi ve sosyal alanlarda yürüttükleri faaliyetlere değinerek İngiliz Müslüman kadınların İngiltere toplumunda daha aktif rol oynaması gerektiğine vurgu yaptılar.

Oturumu düzenleyen İslam dostları derneği başkanı yaptığı açıklamada oturumun İngiliz Müslüman kadınların yeteneklerini keşfetme açısından önemli olduğunu ve onların bireysel ve sosyal açıdan katkılarını belirleyeceğini kaydetti.

İslam dostları derneği üyelerinin bir grup parlamenterlerden oluştuğunu ve çeşitli semavi dinlere mensup olan kadınlar ve gençlerle irtibat kurmaya çalıştığını belirtti.

Oturumda konuşan Nazir Efzel de Müslüman kadınlardan sözle yetinmeyip pratiğe geçmelerini istedi.

İngiltere hükümetinin yayınladığı en son rapora göre Müslüman kadınların arasındaki işsizlik oranı %18 kadarken bu oran Hıristiyan ve Yahudi kadınların dört katıdır.

Oturuma İngiltere Müslüman topluluğundan yaklaşık 200 kişinin katıldığı ifade ediliyor. Katılımcıların Müslüman kadınlardan yaşamlarında başarılı olan diğer Müslümanları örnek almaları istendiği belirtiliyor.

Oturuma katılan Gambelz adlı katılımcı Müslüman kadınların İslam peygamberinin eşini örnek almaları gerektiğini çünkü Hz. Hatice"nin bizzat başarılı bir tacir olduğunu ifade etti.