Selahaddin Altıntaş

Selahaddin Altıntaş

İngiltere ılımlı imamlar alacak!..

Geçenlerde arabamda giderken haberleri dinliyorum. Bir haber dikkatimi çekti: "İngiltere İslam aleminden ılımlı imamlar getirecek, ingilteredeki Müslümanların cihad duygusunu gidermek için."
Hayret ettim. Artık kendilerini de, niyetlerini de gizlemiyorlar. Dikkat ediyor musunuz? Tek bir noktaya dikkat çekiyorlar ve onun için gayret ediyorlar. Cihad duygusunu yok etmek. Evet, onların endişe ettikleri tek bir şey var: Alem-i İslam"da cihad duygusunun uyanması" Onlar çok akıllılar ve kendileri için tehlikenin nereden geleceğini de biliyorlar ve şimdiden tedbirlerini alıyorlar. Hem de açık açık. Çünkü, bizim taraf öyle gaflet uykusuna dalmış ki, nasıl olsa uyanacağı yok!
Peki, bizim peygamberimiz sav ne diyor?
"Sığırların kuyruğuna yapıştığınız (dünyanın peşine düştüğünüz), hile-i şer"iyyeli alış veriş yaptığınız ve cihadı terk ettiğiniz zaman üzerinize öyle bir zillet vurulur ki; tekrar tevbe edip cihada dönmedikçe o zilletten kurtulamazsınız" Ramuz el Ehadis
Evet, 1400 senedir İslam nurunu söndürmek için uğraşan gavurların "Alem-i islam"da cihad duygusu uyanırsa" diye ödü patlıyor, peygamberimiz sav da "Cihada dönmedikçe bu zilletten kurtulamazsınız" diyor. Peki, içimizdeki bazı beyinsizler ne diyor?
Efendim, maddi cihad zamanı geçmişmiş de, şimdi cihad manevi imiş te vs. vs. Güya Bediüzzaman Hz.leri de böyle demiş te. Yazık" Yazık" "Dahilde irşad yapılır, harici düşmana karşı kılıç kullanılır" diyen bir Üstad"a bu iftira yapılır mı? O diyor ki: "Maddi cihad vazifesi ise, şimdilik o vazife bizde değil" Cümleye dikkat ediyor musunuz?
Görüyorum ki, günümüz Müslümanları düştükleri zilletten bile haberleri yok! Peygamberimiz sav bir defasında islam"ı tebliğ için elçiler gönderdi. Bunlardan bir tanesini gittiği ülkede şehit ettiler. Bunun üzerine peygamberimiz sav derhal o ülkeye karşı savaş açtı. İşte izzet budur. "Bir adam değil mi, bir şey olmaz" demedi ve onu yapanları hoş görmedi. Şimdi ise, adam Alem-i İslam"ın içine girmiş, milyon müslümanı öldürmüş ve öldürmeye de devam ediyor; bir başka yerde istediği zaman masum Müslümanları bombalıyor ve öldürüyor, bir başka yerde dininin gereği örtünen kadınları zorla açtırıyor ve hakeza. Bunlar, içine düştüğümüz zilleti açık bir şekilde göstermiyor mu? Bu zilletin sebebi, cihadı terk etmemiz ve dünyaya dalmamızdır. Peygamberimiz sav tekrar cihada dönmedikçe bu zilletten kurtulamayacağımızı 1400 sene önceden haber vermiştir.
Evet, durum bu" Küçücük bir çocuğa bile bir tokat vursanız o da size vurmaya uğraşır; bir hayvan bile kendisine hücum edene saldırır. Şimdi, dinimiz hakkında hiçbir şey bilmediğinizi, cihad ile ilgili ayet ve hadisleri okumadığınızı farz edelim; Alem-i İslam"ın üzerine bomba yağdıranlara karşı yerden kitap mı gösterilir yoksa elinden gelirse onunla dişe diş mücadele mi edilir?
İşte İngiltere, kendisi dahil Müslümanların üzerine bombaları yağdırırken, Müslümanlara da "cihad zamanı değil, cihad manevidir" diyen ve bu bombalara karşı gül atacak ve atmak gerektiğini söyleyecek imamlar alacakmış! Merak etmesinler, sadece bizim ülkemizden bile istedikleri kadar bulabilirler!.. Bu ılımlılar "Peygamber efendimiz sav o günlerde adet olduğu için kılıç edinmiş, yoksa kılıcıyla hiç kâfir öldürmemiş" diyorlar, pes doğrusu" Allah cc bu ılımlı ve hoşgörücü Müslümanların şerrinden Ümmet-i Muhammed"i korusun!.. Bir çok ayet ve hadislerle sabit olan ve kıyamete kadar farz olan cihadı inkâr etmek, çeşitli tevillerle "şimdi zamanı" değil demek ve bu şekilde düşmanlarla aynı safta olmak"
" Kendilerine "ellerinizi savaştan çekin, namaz kılın, zekat verin" denenleri görmedin mi?" Nisa Suresi 77
Allah sonumuzu hayreylesin, amin.

Bu yazı toplam 35679 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar