İmam Serahsi Sempozyumu

İmam Serahsi Sempozyumu

Zalime susmadı kuyuya hapsoldu! Sakarya İlahiyat’ta bir büyük âlim için sempozyum düzenleniyor!

1000'li yılların başında ilim tarihine adı unutulmayacak şekilde kazınan Serahsî'den ve onun en kıymetli eseri el-Mebsût'tan daha önce bahsetmiştik. Yaşadığı dönemin hükümdarına, gittiği yolun doğru olmadığını söylediği için yıllar süren bir kuyu hapsine mahkûm edilen büyük âlim, bu zor şartlar altında dahi ilim öğretmekten vazgeçmemiş. 30 ciltlik el-Mebsût'u ve 6 adet kitabı daha, hapisteyken, öğrencilerine imla yoluyla yazdırmış.
Önemli isimler katılıyor

Gaye Vakfı
Serahsî, vefatından yaklaşık 1000 sene sonra bugün, eserlerinden hâlâ faydalanmakta olan ilim adamları tarafından yâd edilecek. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Gaye Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği Uluslar arası Serahsî Sempozyumu, onu daha iyi tanıyabilmek için bize sunulmuş bir fırsat. Serahsî'nin ilim tarihindeki yerini ve kıymetini, onu her açıdan incelemeye çalışan akademisyenlerin tebliğleriyle daha iyi anlayabileceğiz.
15-17 Ekim 2010 tarihleri arasında, Sakarya İlahiyat'ta düzenlenecek sempozyuma önemli isimler katılacak: Prof. Cevat Akşit, Prof. Hayrettin Karaman, Prof. İbrahim Kafi Dönmez, Prof. Faruk Beşer, Prof. Tahsin Görgün, Prof. Recep Şentürk, Mısır Arap Cumhuriyeti müftüsü Prof. Ali Cuma, Dımeşk Üniversitesi'nden Prof. Bedî' el-Lahham ve Prof. Vehbe Zuhaylî bu isimlerden yalnızca birkaçı.
Bilhassa din bilimleriyle haşır neşir olanlar için gayet verimli geçeceğine inandığımız bu sempozyumun herkese açık olduğunu da hatırlatmakta fayda var. İmkânı olanlar kaçırmasın.

Şeyma Derbeder haber verdi

 

dunyabizim