Nureddin Şirin

Nureddin Şirin

İmam Musa Sadr'ı Zalim Libya Yönetiminin Pençesinde Bırakmayalım

Velfecr sitesine, "32 Yıldır Libya Zindanlarında tutulan İmam Musa Sadr İçin Özgürlük Kampanyası" bannerini koyarak, İmam Musa Sadr"ın özgürlüğü için bir kampanya başlatacağımızı duyurmuştuk.

Bu arada, 11 Eylül olayları bahanesiyle, Amerika"nın Florida eyaletindeki Terry Jones adlı Siyonist güdümlü bir papazın, "Uluslar arası Kur"an Yakma Günü" adı altında 200 kadar Kur"an-ı Kerim yakacaklarını açıklaması üzerine, dikkatimizi bu noktaya çevirip gelişmeleri yansıtmaya çalıştık; İslam dünyasından gelen tepki ve uyarılar üzerine, Papaz Jones Kur"an yakma planını askıya aldıklarını açıkladı.

Siyonistlerin kalleşçe ve alçakça planını sözde 11 Eylül olaylarını protesto kisvesi altında uygulamaya kalkan bu küstah papaza karşı dünya Müslümanlarıyla birlikte, biz Türkiyeli Müslümanların da elbet vereceği bir karşılık olacaktı. Ancak planın askıya alındığını açıklayan Papazın böyle bir küstahlığı gündeme getirip İslam"a ve Kur"an"a yönelik şeytanca bir dil kullanması, onu büyük bir mücrim olarak tarihin kayıtlarına geçirmiştir; elbette ki ilahi adaletin pençeleri İslam"ın mukaddesatına karşı bu denli alçakça hakaret ve saldırılara kalkışanları hiçbir zaman affetmeyecektir"

Bizler tekrar kendi gündemimize dönecek olursak;

Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrullah"ın Dünya Kudüs Günü konuşmasında dile getirdiği, İmam Musa Sadr"ın özgürlüğü noktasında, biz Müslümanların boynuna düşen sorumlulukları hak ve adalet adına, özellikle de siyonizme karşı mücadele ve Kudüs"ün özgürlüğü adına duyarlı olan bütün kardeşlerimizle paylaşmak istiyorum.

Zira Seyyid Nasrullah sözkonusu konuşmasında aynen şunları söylemişti:

"İmam Musa es-Sadr direnişin imamıdır. Bu husus, Hizbullah ile Emel Hareketinin üzerinde anlaştıkları noktalardan biridir. Hepimiz Musa es-Sadr"a direnişin imamı, kurucusu ve hepimizin babası ve lideri olarak bakıyoruz. Bizleri yola koyan, güzel gözleri ve eliyle bize Kudüs"ü işaret eden, Kudüs"e nasıl âşık olacağımızı, onu nasıl seveceğimizi, nasıl savaşacağımızı, Kudüs yolunda nasıl savaşıp şehit olacağımızı bize öğreten odur."

İmam Musa Sadr"ı en özlü ve güzel bir şekilde tanımlayan ifadeler bunlar olsa gerek;

"Bizleri yola koyan, güzel gözleri ve eliyle bize Kudüs"ü işaret eden, Kudüs"e nasıl âşık olacağımızı, onu nasıl seveceğimizi, nasıl savaşacağımızı, Kudüs yolunda nasıl savaşıp şehit olacağımızı bize öğreten bir İmam"

İmam Musa Sadr"ın 1975"li yıllarda Lübnan"da siyonizme karşı İslami direnişi örgütlemeye başlamasından bu yana nelerin değiştiğini biliyoruz; Lübnan Hizbullah"ının Siyonist İsrail"e karşı kazandığı 1982-2000 ve 2006 tarihlerindeki iki büyük zaferi göz önüne getirdiğimizde, tüm bunların kökeninde İmam Musa Sadr"ın bereketli ellerinin bulunduğunu takdir ve teslim etmiş olacağız.

İmam Musa Sadr en imkansız şartlar altında siyonizme karşı İslami direniş bayrağını kaldırdığında kendisini özgür Kudüs"e adamıştı; zira o, Siyonist İsrail rejimini kökten sökülüp atılması gereken "mutlak şer" olarak tanımlamış, Müslümanlara da bu kutlu hedefi en büyük mücadele olarak göstermişti. Lübnan Hizbullah"ı da onun mihrabından aldığı dersle, onun ayık izlerini takip ederek, kanser mikrobu olan bu Siyonist rejime tarihinin en ağır yenilgilerini tattırmış, Siyonist rejimin yenilmezlik efsanesini darmadağın ederek, Seyyid Nasrullah"ın ifadesiyle, bu işgal rejiminin bir örümcek yuvasından daha zayıf olduğunu İslam Ümmetine ve bütün dünyaya göstermişti.

Tüm bu gerçeklik, bütün dünyanın hak, adalet ve özgürlük savunucularına, özellikle de, Kudüs davasının sevdalılarına İmam Musa Sadr"a karşı vefalı olmayı gerektirmekte, onun Müslümanlar üzerindleki hakkını gözetmeyi insani, ahlaki ve vicdani bir sorumluluk olarak yüklemektedir.

Bu cihetle, 32 yıl önce Libya"da kaybolup halen zalim Libya zindanlarında tutulduğu açıklanan "İmam Musa Sadr için özgürlük kampanyası" başlatma sorumluluğumuzu ifa etmenin zamanıdır.

Hak, adalet ve özgürlük; uğruna adandığımız kutsal değerlerimiz olduğu için,

Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa; uğruna kurban olmaktan çekinmeyeceğimiz şiarlarımız olduğu için,

Bütün duyarlı kardeşlerimizi, sorumluluğunun bilincindeki bütün aydınlarımızı ve insan hakları savunucularını "İmam Musa Sadr"a özgürlük kampanyası"na katılmaya davet ediyoruz".

Kampanya ile ilgili programımızı bayram sonrasında açıklayacağız.

İMAM MUSA SADR'I UNUTMADIK, YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ.

 

velfecr

Bu yazı toplam 2896 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar