İmam Humeyni'nin Dilinden İsrail'in Gerçek Yüzü

İmam Humeyni'nin Dilinden İsrail'in Gerçek Yüzü

Bugün kendilerini Hz Musa’nın -s- izleyicisi olarak tanıtan Yahudilerin,o hazretin zühd ve takvasıyla alakaları yoktur...

Bugün görüyorsunuz ki, yahudi olduğunu iddia eden, ancak yahudileri kabul etmeyen siyonistler halkın başına neler getiriyorlar ve bununla birlikte hz. Musa'ya -as- tabi olduklarını iddia etmekteler. (İmam Humeyni'nin İslami Şura Meclisinde dini azınlıkların temsilcileri topluluğunda yaptığı konuşmadan, 28/8/61; SN; c.17, s.78.)

Hz. Musa'ya -as- Tabi Olduklarını İddia Eden Yalancılar

Ve şu noktayı da arzedeyim ki, insanlar arasında bilinen, hz. Musa'nın -as- dini, hz. İsa'nın -as- dini, İslam dini gibi meşhur dinleri getirenlerin tarihlerine baktığımızda, mesela hz. Musa'nın -as- yaşamına, tebliğ metoduna ve tağutla nasıl mücadele ettiğine baktığımızda ve sonra da "biz hz. Musa'nın -as- ümmetiyiz ve onun izleyicileriyiz" diyenlerin hallerini göz önünde bulundurduğumuzda bu ikisinin arasında büyük bir fark görmekteyiz. Hz. Musa -as- tağutla savaşıyordu, ancak "biz hz. Musa'nın -as- ümmetiyiz" diyen (siyonist)lerin kendileri tağuttur, bununla birlikte biz hz. Musa'nın -as- izleyicileri olduklarını ileri sürmekteler. İsrail radyosu oldukça fazla bir oranda hz. Musa'nın nasihatlarını da nakletmekte, ancak İsrail'in gerçek yüzü nedir? Durumu nasıldır? Onlar kendilerini hz. Musa'ya istinad etmekteler, (oysa) hz. Musa'nın -as- durumu, yaşantısı bellidir; Hz Musa -s- bir çobandı ve bir asası vardı, çobanlığının durumunu da tarih anlatmaktadır. O durumda yerinden kalkarak zamanın en büyük gücüne karşı koyarak onunla mücadele etti ve kesinlikle dünyaya hiç ilgi duymadı. Oysa kendilerini hz. Musa'nın -as- ümmeti bilenler (İsrail) sıkı bir şekilde dünyaya yapışmışlar. Amerika'nın büyük sermayeleri onların elinde, Amerika'nın maddi gücü onların elindedir ve yine de (utanmadan), biz hz. Musa'nın -as- izleyicileriyiz demekteler. (İmam Humeyni'nin konuşması, 1/10/1362; SN; c.18, s.192.)

Devam edecek..

•Çeviren ve hazırlayan: İsmail Bendiderya-Şaduman Eroğlu