İmam Humeyni (ra) vefatının 33. yıl dönümünde rahmetle anılacak

İmam Humeyni (ra) vefatının 33. yıl dönümünde rahmetle anılacak

"İmam Humeyni'nin (ra) vefatının yıldönümü arifesinde, böyle bir bilge kişinin siyasi, dini düşünceleri ve ahlaki ve insani ülkülerine her zamandan daha çok ihtiyaç olduğu görülmüştür.''

Hicri Şemsi takvime göre 14. Hordad 1401 (Miladi 4 Haziran 2022), İran İslam Cumhuriyeti'nin büyük kurucusu İmam Humeyni'nin vefatının yıl dönümüdür.

Bu bağlamda İmam Humeyni'yi Anma Merkezi Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden bir bildiri yayınlandı. Bildiride şu cümlelere yer verildi: ''İmam Humeyni'nin, emperyalist ve sultacı sistemlerin doğasını açıkladığı ve tahmin ettiği gibi, bugün dünyanın bazı bölgelerindeki büyük güçlerin çıkar çatışması, Avrupa'nın bazı bölgelerinde savaş ateşinin artması, insanların öldürülmeleri, milyonlarca insanın yerinden edilmesi görülmektedir.''

Bildiride ayrıca şu cümleye yer verildi: ''Batı Asya'da Suriye, Irak, Yemen, Lübnan ve Afganistan halklarının güvenlik ve huzuru, ABD'nin ve müttefiklerinin gayrimeşru müdahalesi sonucunda ellerinden alınmış olmasına rağmen Filistin Siyonistler tarafından işgal edilmeye devam ediyor ancak bu bölgelerdeki Müslüman halkların benzersiz uyanışı ve direnişi ve ezilen Filistinli Mücahidlerin harika intifadası, emperyalist saldırganın gayri meşru hedeflerini engelledi.

Bildiride ayrıca şöyle denildi: "İslam Cumhuriyeti ve İran'ın onurlu halkının, son kırk yılda sadece dünyanın bu en kritik bölgesinde değil, her yerde İmam Humeyni ideolojisinin öğretileri ışığında kendilerini gösterdiği inkar edilemez bir gerçektir. İran, sekiz yıllık dayatılmış savaşa ve yüzlerce devirme komplosuna basiret ve otoriteyle muzaffer bir şekilde direndi, ancak bugün diğer milletler ve hükümetler için güçlü ve istikrarlı bir ordu olarak bir rol modeli haline geldi.''(Ajanslar)