İmam Hatiplilerin Kur'an ve Ezan Okuma Yarışı

İmam Hatiplilerin Kur'an ve Ezan Okuma Yarışı

Hakkari ve Yüksekova Anadolu İmam Hatip Okulları arasındaki "Kur'an-ı Kerim ve Ezan'ı Muhammed'i Güzel Okuma Yarışması" büyük çekişmelere sonucunda Yüksekovalıkların üstünlüğüyle sona erdi.

Hakkari'de Kutlu Doğum Haftası'na denk gelen İmam Hatip öğrencileri arasındaki "Kur'an-ı Kerim ve Ezan'ı Muhammed'i Güzel Okuma Yarışması", Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Hakkari Valisi Muammer Türker, Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü ile kamu kurum amirleri yanı sıra kalabalık vatandaş ve öğrencilerin katıldığı yarışma büyük çekişmeye sahne oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra il ve ilçe müftülük ile İmam Hatip Liselerinde çalışanlardan meydana gelen 5 kişilik jüri üyeleri kontrolünde yarışma başladı. Yarışmadan önce açıklama yapan Hakkari İmam Hatip Lisesi Müdürü Necmi Akın, bu yarışmayı diğer yarışmalardan ayrı kılan farkının yarışanıyla dinleyeniyle her kesimin kazanması olduğuna dikkat çekti.

Kur'an-ı Kerim ve güzel ezan okuma kalında yapılan yarışmaya Yüksekova İmam Hatip Lisesi ve Hakkari İmam Hatip Lisesi'nden ikişer öğrenci katıldı. Daha önce yapılan elemeler sonucunda finale kalan 4 öğrenci arasındaki yarışmayı izlemek için oturacak yer bulamayan seyirciler, yarışmayı saatlerce ayakta izledi. Kur'an-ı Kerim yarışmasında Yusuf Suresi'nin 1 ila 6 ayetleri okutuldu.

Yarışma sonucunda jüriden 98.25 puan alan Yüksekova İmam Hatip Lisesi öğrencisi Erman Turgay il birincisi, Hakkari İmam Hatip Lisesi'nden Rıdvan Alim 95.75 puanla ikinci oldu.

Güzel ezan okuma yarışmasında da yine Yüksekova İmam Hatip lisesi öğrencisi Ümit Bartın jüriden 97.25 puan alarak birinci, Hakkari İmam hatip Lisesi öğrencisi Recep Kurt 96.5 puan alarak ikinci oldu. İki birinciliği de alan Yüksekova ekibinin hediyelerini Hakkari İmam Hatip Lisesi idaresi hazırladı. Birincilere hediyelerini Hakkari Valisi Muammer Türker, Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak ve Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut birlikte verdi. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin Şanlıurfa ve Mardin'de yapılacak yarışmalarda Hakkari'yi temsil edecekleri bildirildi.