İmam Hamanei, Sert Çıktı-VİDEO

İmam Hamanei, Sert Çıktı-VİDEO

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamenei: yaptığı konuşmada: "APTALCA YÖNTEMLERİNİZ SONUÇ VERMEYECEK" dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Kara Kuvvetleri'ne bağlı 81. zırhlı tümenin kışlasında düzenlenen törenin başlangıcında Ayetullah Hamenei şüheda anıtı önündeki saygı duruşundan sonra şehidlerin ruhuna fatiha okuyarak onlar için yüksek dereceler niyazında bulundu.

Başkomutan Hamenei daha sonra meydandaki askeri birlikleri denetledi. İslam İnkılabı Rehberi burada yaptığı konuşmada İran İslam Cumhuriyeti'nin geçtiğimiz otuz yılda giderek güçlendiğini hatırlatarak, günümüzde İran halkı, İslam Cumhuriyeti nizamı ve İran silahlı kuvvetlerinin bölge halkları arasında saygın bir yeri olduğunu vurguladı.

Emperyalist güçlerin İran fobisi ve İslam fobisi oluşturma hedeflerinin İran İslam Cumhuriyeti'nin bölgede giderek artan gücünden kaynaklandığını belirten İnkılap Rehberi şunları söyledi: 'Batılı yılgın ve perişan politikacıların aptalca ve etkisiz yöntemlerinin tekrarı yine sonuç vermeyecek ve onlar mağlubiyetin acısını tadacaklardır. Emperyalist Amerikan rejimi yanlış politikaları nedeniyle sorunlar yığınına ve tam bir bataklığa saplanmış durumdadır. Amerika'nın Afganistan gibi bataklıklardan kurtuluşu için tek yol, materyalist yöntemler, mağrur bakış açısı ve mütecaviz bir ruh yapısı değildir. Tek çözüm yolu, İran İslam Cumhuriyeti'nin metodu olan, mantık, akıl ve maneviyat yoludur.'

Ayetullah Hamenei konuşmasının sonunda Saddam rejimi ve büyük şeytan Amerika gibi destekçilerinin 8 yıllık İran savaşında nasıl mağlubiyete uğradıklarını hatırlatarak, 'İran halkının bu savaştaki direnişi ve zaferi, tüm dünyaya İran İslam Cumhuriyeti'ne saldırının çok masraflı bir heves olduğunu ispatlamıştır' dedi.

 

 

 

Foto: khamenei.ir