İhvan, El Benna"nın nadir bilinen konuşmasını yayınladı

İhvan, El Benna"nın nadir bilinen konuşmasını yayınladı

Müslüman Kardeşler, kurucusu Benna'ya ait olan bir radyo konuşmasının metnini yeniden yayınladı.

Mısır'da Müslüman Kardeşler Hareketi, kurucusu Hasan El Benna'ya ait olan bir radyo konuşmasının metnini yeniden yayınladı. Daha önce Müslüman Kardeşlerin günlük gazetesinin 632. sayısında 1948 yılında yayınlanmış konuşmada, Müslüman gençlere, Filistin'i kurtarmaları çağrısı yapılıyor.

Hz. Ebu Bekir'in Hz. Halid b. Velid'e "Ey Halid, ölüm için çabalarsan sana hayat bahşedilir" mealindeki sözüyle başlayan konuşmada, Filistin davasının önemine dikkat çekiliyor.

Onurlu bir ölümün zillet içerisindeki yaşamdan daha değerli olduğunu belirten Hasan El Benna, "Cihadı terk eden her kavmin zelil olduğuna" dair hadis-i şerif'e de gönderme yapıyor.

Filistin davasının faziletli bir dava olduğunu savunan Hasan El Benna, yine bu davada kendisine karşı direniş gösterilen düşmanın zalim olduğunu söylüyor.

Emperyalist güçlerin tüm engellemelerine rağmen Filistin davasında Müslümanların başarılı olacağını belirten İhvan-ı Müslümin'in kurucusu, konuşmasında, Allah'ın yardımının bu davada belirleyici olacağına dair Kuran-ı Kerim ayetlerini de şahit olarak gösteriyor.

Dünya Bülteni