Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

İblisin Kurban Düşmanlığı Ezelidir

Bugün birilerinin sistemli bir şekilde Kurbana olan düşmanlığını biz hiç yadırgamıyoruz. Çünkü onların bu düşmanlığı kendilerine ataları olan İblisten miras kalmıştır.

Biliyorsunuz Kurban yaklaşmak, Allah’a yakın olmak demektir. Kendisi Huzurdan kovulup uzaklaştırıldığı için insanoğlunun Rabbine yakınlaşmasına asla tahammülü yoktur.

Onun için ta ezelde başlamıştı Kurban'ı engelleme ve çarpıtma işine. Hz. İsmail'e musallat olmuştu, Hz. Hacer'e musallat olmuştu, başaramamıştı fakat elbette bu işten vaz geçecek değildi.

Zannetmeyin ki İblis sadece fısıldar, sadece vesvese verir, İblis de herkes gibi artık organize olmuş, medya ve sanal âlemi hepimizden iyi kullanmaktadır.

Kurban bayramı için özel muhabirleri, tecrübeli kameramanları, vardır İblisin.

Hatta bu muhabir ve kameramanlardan ayrı olarak cedelci bel’amları vardır, bayramdan epey önce onlar devreye girer; Kurban yerine bedelinin bağışlanmasının daha iyi olacağını tartışmaya açarlar, bu istikamette fetva verecek belamlar bulurlar.

Kurbana karşı savaşmak için haber ekipleri de görevlerinin başındadır, gereken talimatları almışlardır;

Kurban fiyatlarının bu sene geçen yılın iki katı olacağını yayarak insanları ta baştan kurban kesmekten vazgeçirmeye çalışırlar.

Bayramın başlamasıyla birlikte gereken talimatlarını da almışlardır;

"Sahiplerinden kaçan büyükbaş hayvanları ve bunların kovalamacasını, bu arada meydana gelecek olumsuzlukları, kazaları mutlaka görüntüleyin ve ekranlara yansıtın" denmiştir.

"Kesim esnasında ne kadar kötü görüntü varsa mutlaka yakalayın, beceriksiz ve acı veren kesimleri mutlaka tespit edin"

"Kurban denilince insanların aklına sadece kan gelsin, onun için ne kadar kan gösterirseniz, ne kadar çırpınan hayvan gösterirseniz o kadar önemlidir."

"Bu arada hastane ve sağlık ocaklarında nöbet tutun, elini kolunu kesen kim varsa görüntüleyin!"

"Kurban kesiminden dolayı çevrenin kirlendiğini ispat etmeye çalışın, bu arada Avrupalı yetkililerle röportajlar yapın!"

"Kısacası, Müslümanlara bayramlarını zehir edin, özünden ve maksadından saptırın."

“Beklediğinizden az malzeme olursa arşivlerinizden önceki yıllara ait belgeleri bulup gösterin…”

Evet, İblisin muhabirlerinin nasıl çalıştıklarına hepiniz şahitlik ediyorsunuz öyle değil mi? Fakat hiç moralinizi bozmayın. Allah'ın izniyle her şey daha güzel olacaktır ve olmaktadır.

İblis ve dostlarının arzularının aksine, Kurban Bayramı her geçen gün hikmetine uygun, ülke sınırlarını aşmış bir şekilde Müslümanların birbirleriyle daha fazla kenetlenmesine, İslam'ın nurunun her geçen gün daha fazla yayılmasına vesile olacaktır.

Bu yazı toplam 489 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar