Hz. Peygamber'i anlamak ve anlatmak gerek

Hz. Peygamber'i anlamak ve anlatmak gerek

Yazar Muhammed Emin Yıldırım, her 2 cihan saadeti için âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'i (sav) anlamak ve anlatmak gerektiğini söyledi.

Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesi, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde 'Alemlere Rahmet Hz. Muhammed' adlı konferans gerçekleştirdi.

Miryıldız Düğün ve Konferans Salonu'ndaki konferans, Hafız Mehmet Emin Mülayim'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Alipaşa Kız Kur'an Kursu ve Hançeri Güzel Camii Çocuk İlahi Ekibi'nin, okuduğu birbirinden güzel ilahiler ilgi gördü.

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, Diyarbakır'ın Mekke ve Medine'den sonra en fazla sahabesi olan kent olduğuna dikkat çekti.

'Alemlere Rahmet Hz. Muhammed (sav)' adlı konferansın konuşmacısı Yazar Muhammed Emin Yıldırım, her 2 cihan saadeti için yüce Peygamber'i iyi anlatmak ve anmak gerektiğini ifade etti.

Hz. Peygamber'i başarıya götüren 5 temel esas olduğunu belirten Yıldırım, "Bunlardan ilki kifayet miktarı ilim, ikincisi güçlü bir irade, üçüncüsü Kur'an-i bir ahlak, dördüncüsü büyük bir emel, beşincisi ise zorluklara karşı gösterdiği sabırdır." dedi.

Büyük ilgi gören konferansa özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği gözlenirken, izdiham nedeniyle bazı izleyicilerin ayakta kaldıkları gözlendi.