Hz. Mevlana belgeseli yayına hazır

Hz. Mevlana belgeseli yayına hazır

Hz. Mevlana'nın 800. doğum yılı kutlamaları için TRT tarafından hazırlanan 52 dakikalık Mevlana belgeseli 19 Haziran'da yayınlanacak.

Hz. Mevlana'nın 800. doğum yılı kutlamaları için TRT tarafından hazırlanan 52 dakikalık Mevlana belgeseli 19 Haziran'da yayınlanacak.

Belgeselin yönetmeni Tülay Akça, "Bu belgesel onu yeniden keşfetmenin hikâyesi" dedi.
Mevlana'nın 800. Doğum Yılı Kutlamaları dolaysıyla TRT tarafından hazırlanan 52 dakikalık Mevlana Belgeseli, 19 Haziran'da yayınlanacak. Belgeselin yönetmeni Tülay Akça, yaptığı açıklamada, TRT'nin Mevlana'nın 800. Doğum Yılı kutlamalarına kapsamlı bir belgesel projesi ile katıldığını söyledi. Bu yapımın, Mevlana gibi büyük bir düşünürün, onun zaman ve mekan ötesi güçlü mesajının peşinde herkesi şiirselliğin ağır bastığı görsel bir şölene davet ettiğini belirten Akça, belgeselde bu mesajın günümüz insanındaki karşılığını da ihmal etmediğini vurguladı. Mevlana Belgeseli'nde ''Farklı dil, din ve ırktan insanları bir noktada buluşturan nedir?, Bu aşk hikmeti günümüz modern insanında hangi ihtiyaca karşılık geliyor?'' gibi soruların peşine düştüğünü ifade eden Akça, yapım ekibinin Mevlana'yı Mevlana yapan Anadolu topraklarından başlayarak Afganistan, İsviçre, Hollanda, Almanya gibi ülkelerde çekimler yaptığını anlattı.
Akça, projenin danışmanlığını Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu olduğu belirtilen Faruk Hemdem Çelebi ile Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nuri Şimşekler'in üstlendiğini bildirdi. ''Bu belgesel O'nu yeniden keşfetmenin hikayesi'' diyen Akça, ''52 dakikalık Mevlana belgeseli, 19 Haziran'da TRT 2'de saat 22.10'da yayınlanacak. Ancak yayından önce 16 Haziran'da Yıldız Sarayı'nda basın tanıtım toplantısı düzenleyeceğiz. Aynı gün bir de fotoğraf sergisi açacağız'' diye konuştu.