Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

HÜDA PAR bu millet için bir şanstır!

HÜDA PAR bu ülke için, bu ümmet için bir şanstır. Çünkü şu büyük coğrafyada Türk - Kürt kardeşliğini yürekten savunan ve kendisine hedef edinen yegâne siyasi oluşum HÜDA PAR’dır.

Hem de bu Türk-Kürt kardeşliği sadece parti tüzüğüne yazılmış bir maddeden ibaret değil bu partiyi oluşturan bütün HÜDA PAR’lıların, bütün Peygamber Sevdalılarının yürekten inandığı kırmızı bir çizgidir.

Çünkü bu büyük coğrafya için tehlikelerin en büyüğü Türk – Kürt ayrışmasıdır.

Şunu asla unutmayalım ki Türklerin ve Kürtlerin birbirlerinden ayrıştığı bir Türkiye’nin sonu hüsrandır, tükeniştir.

Kürtler olmadan yoluna devam edebileceğini zannedenlerin hayalleri acı bir ütopyadan ibaret olduğu gibi bu coğrafyada Türklerden ayrışarak ayakta kalabileceklerini düşünenler de sadece ham hayal sahipleridir.

Bizim ısrarla savunduğumuz bu kardeşlik sonralardan düşünülmüş bir proje değil, Malazgirt’ten başlayan, Çanakkale, Trablus, Kafkas cephelerine ve en son 15 Temmuz destanına kadar sürüp gelen eşi görülmemiş bir kardeşliktir.

HÜDA PAR Son zamanlarda yara almış olan bu kardeşliği tedavi edip kaldığı yerden sürdürecek olan bir harekettir.

Bu kardeşliğin mayasını da, çimentosunu da İslam oluşturmaktadır.

Unutmayalım ki Türkler ve Kürtler bu coğrafyada ilk karşılaştıkları günden itibaren Müslüman olarak karşılaşmışlar, İslam onları bir arada tutmuştur.

Varlıklarını Türk Kürt düşmanlığına borçlu olan ve bu gerginlikten beslenerek hayatlarını sürdürebileceklerini düşünen zavallılar şunu bilmelidirler ki bunun sonu hüsrandır, tükeniştir.

HÜDA PAR’a kimlerin saldırdığına bakarsanız bunu çok daha iyi anlarsınız. Bunlar kardeşlikten, İslam kardeşliğinden asla hazzetmeyenlerdir.

Irkçılık damarlarının kabardığı bir coğrafyada ısrarla kardeşliği savunmak bir yürek işidir ve HÜDA PAR bunu yapmaktadır.

HÜDA PAR son yüz yılda kardeşliğin aldığı bu yaraları tedavi etmek, yıkılan köprüleri yeniden onarmak, kopan bağları yeniden kurmak için gelmektedir.

Şimdiye kadar bu işi derneklerle ve bir takım etkinliklerle yapmaya çalışıyordu, bundan sonra bu en kutlu işi siyaset meydanında da yapacaktır inşaallah. Türkiye kamuoyuna düşen bu şansı iyi değerlendirmektir.

Bu yazı toplam 225 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar