HSBC'den çıkma ile ilgili ilk açıklama geldi!

HSBC'den çıkma ile ilgili ilk açıklama geldi!

İngiliz banka HSBC, haftasonu İngiliz basında yer alan "Türkiye'den çıkışa hazırlanıyor" yönelik haberlere ilgili ilk resmi açıklamayı yaptı.

ngiliz HSBC bankası, Türkiye ve Brezilya'dan çıkacağına yönelik haberlerle ilgili ilk resmi açıklamayı yaptı.   
Bankadan yapılan açıklamada  "Bankamız spekülasyonlar üzerine yorum yapmamaktadır" dedi.
ÇIKIŞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Financial Times gazetesi haftasonu ekinde İngiliz bankanın Türkiye ve Brezilya'daki faaliyetlerini durdurmaya hazırlandığını yazmıştı.

Gazetenin, “HSBC, gelişen pazarlardaki küresel geri çekilmesini hızlandırıyor” başlığıyla manşetten verdiği haberinde küresel bankacılık devlerinden HSBC’nin Türkiye ve Brezilya başta olmak üzere kötü performans gösteren ülkelerdeki perakende bankacılık faaliyetlerini bitireceğini yazmıştı.
5700 ÇALIŞANI VAR

HSBC 1991’de Midland Bank adıyla kurulduğu Türkiye’de 1999 yılında Demirbank’ı satın alarak Türkiye’nin en büyük bankalarından biri oldu. Bugün 298 şube ve 5700 çalışanla yine büyük bankalardan biri. 

2014 sonlarında tüm hesaplarını gözden geçirerek yeni yapılanmasını tamamlayan HSBC, Türkiye’de ne durumda. Gitme kararı öne mi çekildi?

Bankanın Kurumsal ve Ticari Bankacılık Bölümü Genel Müdürü Virma Sökmen'le bu gelişmeleri ve piyasayı anlattı

Sökmen, yıl sonunda Hürriyet gazetesinde de haber olarak duyurulan hesap temizliğinin uluslararası sadeleşme kararının bir parçası olduğunu söylüyor. Temizliğin kredi riski olan değil küçük bakiyesi ve hareketsiz hesapları olan müşteriler için yapıldığını söylüyor. Kapatılan hesapların sayısı 45 bin. Bu hesapların 30 bininin hiç hareketsiz, 15-20 binin de çok küçük hesaplar olduğunu belirten Sökmen, bundan sonra büyüme stratejisinin odaklanılan müşteri ile gerçekleşeceğini anlatıyor.