Hizbullah'tan İşgalcilere Yeni Operasyon (FOTO)

Hizbullah'tan İşgalcilere Yeni Operasyon (FOTO)

Lübnan'daki İslami Direniş - Hizbullah bugün Pazartesi günü, güney Lübnan semalarında İsrail'e ait bir insansız hava aracının düşürüldüğünü duyurdu.

Direniş açıklamasında “Düşmanın Lübnan hava sahasındaki hareketlerini sürekli olarak izleyip takip eden İslami Direniş Mücahitleri, bölgelerimize saldırı düzenlemek üzere füzelerle donatılmış bir Hürmüz 900 insansız hava aracı tespit etti” denildi.

Açıklamada, “İHA ateş çemberine ulaştığında, mücahitler saldırısını gerçekleştirmeden önce hava savunma silahlarıyla onu hedef aldı, doğrudan vurdu ve düşürdü” denildi.

Açıklamada insansız hava aracının düşürülmesinin “Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkına ve onların yiğit ve onurlu direnişine destek amacıyla” gerçekleştirildiği kaydedildi.


Daha sonra İsrail işgal “ordusu” sözcüsü bir İsrail insansız hava aracının güney Lübnan üzerinde düşürüldüğünü doğruladı ve işgal “ordusu” “bir süre önce Lübnan semalarında uçan İsrail Hava Kuvvetlerine ait bir insansız hava aracına karadan havaya füze atıldığını, bunun da uçağın yaralanmasına ve Lübnan topraklarına düşmesine neden olduğunu” kabul etti.

Vatandaşların kameraları tarafından çekilen görüntülerde, insansız hava aracının Lübnan'ın güneyindeki Cezzine yakınlarındaki Al-Tuffah bölgesindeki Reyhan bölgesinde kendisine atılan bir hava savunma füzesiyle vurulduktan sonra dikey olarak düştüğü görülüyor.
Resim