Hizbullah: Lübnan hükümeti zayıf, direniş tüm senaryolara hazır
Lübnan Parlamentosu'nda Vefa Direniş Fraksiyonu üyesi Hasan İzzeddin, Ali et-Tahir tepelerindeki çatışmaların tüm Güney Lübnan'ı kapsayan geniş bir savaşın parçası olduğunu belirtti.
Lübnan Parlamentosu'nda Vefa Direniş Fraksiyonu üyesi Hasan İzzeddin, El-Neşre ajansına yaptığı açıklamada, Ali et-Tahir tepelerindeki çatışmaların yalnızca bölgesel bir olay olmadığını, Güney Lübnan ve ülke genelinde devam eden daha büyük bir savaşın parçası olduğunu söyledi.
İzzeddin, Ali et-Tahir'in direnişin ana mevzilerinden biri olduğunu ve burayı asla terk etmeyeceklerini vurguladı. "Bu mevzi, her türlü saldırgan eyleme karşı tüm güç ve imkânlarla savunulacaktır. İsrail bu mevzilere saldırırsa, direniş ulusal görevini yerine getirecektir" dedi.
Hizbullah'ın üst düzey ismi, "İran, direnişi ve istikrarıyla bölgeye güç ve otorite mesajı gönderiyor. Beyrut'un güney banliyösü için belirlediği denklem gibi, Ali et-Tahir için de yeni bir denklem oluşturabilir" ifadelerini kullandı.
İzzeddin, Lübnan için öngörülen çerçeve anlaşmasını sert bir dille eleştirerek, "Bu anlaşma Lübnan'a fayda sağlamayacak, ölü doğmuştur. Egemenliğin ihlali, zillet, utanç ve zayıflık getirir" dedi. Halkın öfkesinin sürdüğünü ancak bunun zamanı ve yeri geldiğinde değerlendirileceğini belirtti.
İzzeddin, Lübnan hükümetine yönelik ağır eleştirilerde bulunarak, "Mevcut hükümetin, Lübnan ordusunu düşmana karşı harekete geçirme ve onu Siyonistlerle mücadele için gerekli donanımla güçlendirme kararı yok. Çünkü karşımızda zayıf, komplocu, ulusal bağımsız irade ve kararlılıktan yoksun bir hükümet var" ifadelerini kullandı.
Savaş mantığı çerçevesinde karar vericilerin tüm senaryo ve olasılıkları göz önünde bulundurduğunu belirten İzzeddin, "Direnişin de tüm olasılıklara karşı tam hazırlıklı olması beklenir" dedi.
on4haber
