Hişam Ebu Duheym ve Kudüs Baskını

Hişam Ebu Duheym ve Kudüs Baskını

6 Mart 2008 Kudüs Baskını...

"Siyonist Mekan Mezbaha'ya Döndü"

Parti yetkililerinden Zebulun Orliv, eylemi gerçekleştiren şehidin ailesinin elinden ikamet izninin alınmasını talep etti.

8 siyonistin öldüğü 40 siyonistin de yaralandığı eylemi gerçekleştiren mücahidin Kudüs'te rahat hareket edebilmesini sağlayan mavi renkli kimliğe sahip olduğu bildirildi.

Orliv, eylemcinin ailesinin, Hamas ve Hizbullah bayrakları taşımalarının, oğullarının düzenlediği bu eylemi onayladıklarını gösterdiğini iddia ederek ailenin topyekun Kudüs'ten kovulmasını istedi.

Öte yandan İsrail parlamentosundaki başka bir siyonist milletvekili, Kudüs eyleminde ölen İsraillilerin adlarını taşıyan birer okul yapılmasını önerdi.

İşgal yönetimi yetkilileri eylemi gerçekleştiren kişinin, eylemin düzenlendiği okulda şoförlük yapmakta olan Kudüs'ün Cebel el-Mükebbir köyü sakinlerinden Alâ Hişam Ebu Duheym (24) olduğunu açıkladı.

Maariv gazetesi, Ebu Duheym'in evine yeşil renkli Hamas bayrağı çekildiğini iddia etti. Siyonist askeri kaynaklar ise, Ebu Duheym'in aylar önce bir olayla ilgili olarak gözaltına alındığını ve Filistinli direnişçilerle ilgisinin bulunduğu suçlamasıyla sorgulandığını belirtti.