Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Hey Taliban, Sakın Bize Benzeme!

Dünyanın dört bir yanından yazılanlara, söylenenlere bakıyorum tam olmasa da hepsi de bir noktada birleşiyor; demek istiyorlar ki, Hey Taliban, yapacağın tek şey var; bize benzemek, bizim gibi olmak, bizim yaptığımızı yapmak...

Zannedersiniz ki bir gemi batmış, büyük bir uğraş neticesinde insanların bir kısmı yüzerek, bir kısmı bir şeylere tutunarak güç bela kıyıya çıkıp kurtulmuşlar, denizde sadece Taliban kalmış, kurtulanlar bağırarak ona akıl veriyorlar; “Kurtulmak istiyorsan bizi dinleyeceksin, bizim gibi olacaksın, aynen bizim yaptıklarımızı yapacaksın!”

Allah Allah, bana sorarsanız mesele hiç de böyle değil, özellikle ortada böyle bir resim yok, bunun tam tersi bir fotoğraf var. Bir gemi batmış, insanlar kıyıya çıkmak için denizin ortasında çırpınıp duruyorlar, bu arada bir kişi karaya çıkmış durumda ve o kişi de Taliban.

Taliban’a; “bize benzemelisin, bizim yaptıklarımızı yapmalısın’ diyenlerin bir kısmı Batı ülkeleri. Onların bu çağrılarını anlıyoruz, en azından yadırgamıyoruz.

Fakat halkı Müslüman ülkelerin insanlarının “bize bakın ve bize benzeyin, bizim yaptığımız gibi yapın..!” çağrıları ne kadar da gülünç öyle değil mi!

Halkı Müslüman olan ülkelerin tamamına yakını emperyalistlerin boyunduruğu altında… Emperyalistlerin darbeyle dayattığı yönetimlerde yaşıyorlar, bunu hiç görmüyorlar, görmek istemiyorlar.

Söz konusu bu kukla yönetimler efendileri adına İslam’la, İslami değerlerle ve kendi halkıyla savaş halindeler.

Böyle bir durumda olmaktan gocunmayan söz konusu ülkelerin bir takım âlimlerinin, aydınlarının tepeden kibirli ve müstağni bir tavırla süper güçleri ülkesinden sürüp çıkaran bir Taliban’a akıl vermesi haddini bilmezlik değil de nedir?

Özellikle meydanları putlarla dolu, her türlü mel’anetin işlendiği ülkelerin akıl danelerinin İslam adına Taliban’a akıl vermelerini şahsen benim aklım hiç almıyor.

Peki, hiç mi bir şey diyemeyiz bu Taliban’a? Bütün bunlara rağmen elbette diyeceklerimiz vardır, mesela;

Hey Taliban! Sakın bize benzeme!

Bu yazı toplam 430 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar