Herzog: İsrail çok Tehlikeli bir Durumun  İçinde

Herzog: İsrail çok Tehlikeli bir Durumun İçinde

Siyonist Rejim Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, hükümetin yargı reformu planının ardından, ülkesindeki durumun "çok tehlikeli, siyasi, ekonomik ve güvenlikle ilgili sonuçları olabileceği" uyarısı yaptı.

İbranice yayın yapan Israel Today gazetesinin haberine göre Siyonist rejim Cumhurbaşkanı Herzog şu ifadelerde bulundu: ‘Biz, oldukça tehlikeli bir durumdayız. Bunun siyasi, ekonomik toplumsal ve güvenlik açısından sonuçları olabilir.

Durum oldukça endişe verici ve zor. Mesele sadece siyasi çözüm ile ilgili değildir. Bir ümit ve denge kuracak şeklin bulunması için olağanüstü bir çaba sarf edilmesi gerekmektedir.’

İşgal altındaki topraklarda Siyonist rejim Başbakanına karşı haftalardır protesto gösterileri düzenleniyor.

Siyonist rejim medyası, Tel Aviv'de Netanyahu'ya karşı düzenlenen gösterilerin 10. Haftasında da bu protestolara en az 200 bin kişinin katıldığını açıkladı.

Binyamin Netanyahu'nun politikalarına karşı protesto süreci bir süredir ordu ve güvenlik kurumlarını da kapsayacak şekilde genişletildi ve gün geçtikçe yaygınlaşıyor ve daha fazla subay ve asker artık orduda görev yapmak istemediğini açıklıyor.

Netanyahu başkanlığındaki Siyonist rejimin kabinesi, 4 Ocak'ta bu rejimin yargı sistemini reforme edecek bir plan sundu. Yıllardır yolsuzluk, rüşvet ve ihanet suçlamalarıyla yargılanan Netanyahu, adli askerlik reformu dediği planla davadan kurtulmayı planlıyor.(Ajanslar)