"Her Gün Bir Filistinli Esiri Öldürelim"
Dünya, esir takası anlaşmasını konuşurken, Shalit'in kurtarılması için farklı bir öneri gündeme geldi
ABD'de yargılanan ve ömür boyu hapse mahkum olan Yahudi ajan Jonathan Pollard, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya çağrıda bulunarak, Shalit için Hamas'ın şartlarına boyun eğilmemesini, Hamas'ın serbest bırakılmasını istediği esirlerden herbirinin bir bir öldürülmesini istedi.
Pollard "İsrail hükümetinin Shalit'i kurtarmak için ödeyeceği bedel gerçekten de büyük. Shalit karşılığında 980 kişinin serbest bırakılması çok fazla. Hamas'ın şartlarına oyun eğmemeliyiz. Ne olursa olsun Filistinli esirleri serbest bırakmamalıyız.
Netanyahu, bu kadar Filistinli esiri serbest bırakacağına, Hamas'ın serbest bırakılmasını istediği esirlerden her birini Shalit evine dönünceye kadar her gün öldürmelidir" dedi.
Pollard, bir İsrail askerine karşı yüzlerce esirin serbest bırakılmasının mantıklı olmayacağını söyledi. Pollard gibi aşırılık yanlısı sağcı partiler de Shalit'e karşı yüzlerce Filistinli esirin serbest bırakılmasına karşı çıkıyor.
Sağcı milletvekilleri, Shalit'in esir takası anlaşmasıyla değil silah yoluyla eve getirilmesini istiyor, Gazze'ye yeni bir savaşın başlatılmasını öneriyor.
Yahudi ajan Jonathan Pollard, ABD Savunma Bakanlığı'nda görevli olduğu dönemde, ABD'nin Arap ülkeleri hakkındaki casusluk bilgilerini içeren binlerce gizli belgeyi İsrail'e aktarmış ve mahkemede bu suçunu itiraf etmişti.
İsrail hükümetleri dün 54 yaşına basan Pollard'ın serbest bırakılması için 1985'ten beri girişimde bulunuyor. ABD güvenlik kaynakları, istihbarat açısından bir tehdit olacağı gerekçesiyle Jonathan Pollard'ın serbest bırakılmasına karşı çıkıyor.
isra haber
