Helikopterin Düştüğü Anı Görenler Var

Helikopterin Düştüğü Anı Görenler Var

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasını ilişkin bulgulara bir yenisi eklendi. Kazanın olduğu gün amatör bir kamera tarafından çekilen görüntüye ulaşıldı.

Cihan Haber Ajansı (Cihan), kazanın olduğu gün amatör bir kamera tarafından çekilen çarpıcı bir görüntüye ulaştı. Görüntüde 112 Acil görevlisi, bir vatandaş ile telefonda konuşuyor ve enkazın olduğu bölge helikopterin düşmesinden hemen sonra acil servis görevlisine söyleniyor. Diğer yandan kazanın görgü tanıklarının '156 Jandarma İmdat'ı arayıp helikopterin düştüğü yeri tam olarak söyleyerek enkazın yanlış yerde arandığı yönünde uyarıda bulunduğu; ancak bu ihbarların ciddiye alınmadığı ortaya çıktı.

Cihan'ın ulaştığı görüntüler helikopter kazasının olduğu 25 Mart 2009 tarihinde 19.54'te Kızılöz köyü muhtarının evinde çekiliyor. Söz konusu görüntülerde arama kurtarma çalışmalarına katılan 112 Acil görevlisinin eve gelen bir telefona cevap vermesi görülüyor. Telefon konuşmasında acil servis görevlisi telefondaki görgü tanığından helikopterin muhtemel bulunabileceği yer ile ilgili bilgi alıyor. Görgü tanığı, görevliye 'Enkazın Kızılöz köyünün karşısındaki dağ ve Sisne tarafına doğru bir bölgede' olduğunu söylüyor. Enkaz 27 Mart 2009 tarihinde Keş Dağı'nın Karayakup tepesinde Sisne'ye bakan yamaçta bulunmuştu. Yani görgü tanığının tarifi enkazın bulunduğu yerle örtüşüyor.