Hedef Hamas'ın yok edilmesi
İsrail Savunma Bakan Yardımcısı Ephraim Sneh ordunun, hedefine ulaşana kadar geri adım atmayacağını söyledi.
İsrail Savunma Bakan Yardımcısı Ephraim Sneh, 5 gün içinde 44 Filistinlinin şehid edildiği ve bir İsrail askerinin öldüğü Gazze Şeridi'ndeki operasyonlarının süreceğini söyledi.
Sneh, ordunun, hedefine ulaşana kadar geri adım atmayacağını söyledi.
"Güz Bulutları" adı verilen operasyonla Hamas'ın altyapısının vurulmasının ve İsrail topraklarına roket atılmasının önlenmesinin amaçlandığını belirten Sneh, operasyonda militanlarda büyük can kaybına yol açtıklarını ve silah ele geçirdiklerini söyledi.
Sneh, bu operasyonun militanlara büyük baskı olduğunu, ancak roket atışını tamamen önlemenin çok zor olduğunu belirtti.
İşgalci siyonist İsrail'in operasyonunda, aralarında 21 direnişçininde bulunduğu 44 Filistinli şehid olurken, bir İsrail askeri öldü.
Hızını kesmeyen operasyonun dünkü aşamasında ise , aralarında 12 yaşındaki bir kız çocuğunun ve 5 direnişçininde bulunduğu 9 kişi hayatını kaybetti..
