Haydi çocuklar camiye

Haydi çocuklar camiye

Yaz Kur’an kurslarına kayıtlar erken başladı. Diyanet-Sen Genel Başkanı avukat Ahmet Yıldız, anne ve babalara çağrıda bulunarak; “Arkanızdan bir Fatiha okuyacak evlat istiyorsanız çocuklarınızı yaz Kur’an kursuna gönderin” dedi.

Yaz Kur'an kurslarına kayıtlar başladı. Okulların kapanmasına 4 gün kalmasına rağmen anne ve babaların; çocuklarının Kur'an öğrenebilmesi için camilere kayıt yaptırdığı öğrenildi.
Diyanet-Sen Genel Başkanı Avukat Ahmet Yıldız, anne ve babalara çağrıda bulunarak, "Arkanızdan bir Fatiha okuyacak evlat istiyorsanız, yaz aylarını değerlendirin. Okulların kapalı olduğu yaz aylarını Kur'an-ı Kerim'in sıcak ve huzur dolu iklimiyle daha güzel hale getirelim" dedi.

KURSLARDA NE ÖĞRETİLİYOR?
Yaz Kur'an kursları, okulların kapanmasından bir hafta sonra başlıyor. Kurslara katılan öğrencilere başta Kur'an-ı Kerim olmak üzere birçok dini bilgi öğretiliyor. Haftanın 5 günü ve günde 3 saat olmak üzere eğitim görülecek kurslarda; 2 saat Kur'an-ı Kerim, meali ve namaz sureleri, 1 saat de itikat, ibadet, siyer ve ahlak konularında bilgi verilecek.

"EVLATLARIMIZI KUR'AN'DAN MAHRUM BIRAKMAK BÜYÜK VEBALDİR"
Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, öğrencilerin 3 aylık yaz tatili boyunca Kur'an kursları ve camilerde din eğitimi alabileceğini söyledi. "Din görevlisi olarak camiye gelenlere gelme" diyemeyecelerini kaydeden Ahmet Yıldız, "Kur'an'a yaş sınırı getirilmesi hukuka, din ve vicdan hürriyetine, insan haklarına aykırıdır. En önemlisi de, camiye gelen bir insana 'Sen kaç yaşındasın?' diye sorulması insanlık suçudur. Bu soru ne kiliseye gidene, ne de havraya gidene sorulur. 7'den 70'e herkes kendi isteği ile geliyorsa istediği yaşta camiye gidebilir. Bizler, ebeveyninin elinden tutup camiye getirdiği çocuğuna 'Bu kaç yaşında ve niye getirdin?' tarzı sorular soramayız. Sadece diğer çocuklar gibi 'buyur' ederiz. Bir din adamı camiye geleni dışarı atabilir mi?" dedi.
Yaz tatili boyunca camilerle birlikte Kur'an kurslarının da hizmet vereceğini belirten Yıldız, "Allah'ın büyük bir nimet olarak insanlara verdiği evlatlarımızı, Kur'an'dan mahrum bırakarak yetiştirmek büyük bir vebaldir. Bunun hesabını vereceğini bilen ve düşünen insanlar, çocuklarını Allah'ın Kitabı'ndan mahrum büyütüp, yetiştiremezler. Tam aksine dünyadan ayrıldıktan sonra kendilerine bir Fatiha, bir âyet okuyacak evlat bırakma niyetiyle de olsa, Kur'an eğitimini çocuklarına verdirmelidirler" diye konuştu.

ANASOL-M HÜKÜMETİ YASAK GETİRDİ
Kur'an öğretiminin 12 yaşında başlamasını sağlayan yönetmelik, Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz'ın Başbakanlığı döneminde değişmiş ve Kur'an kursuna ilköğretimin 5. sınıfını bitiren öğrencilerin gidebileceği hükmü getirilmişti. Anasol-M hükümetinin Başbakanı Mesut Yılmaz, kesintisiz sekiz yıllık eğitime karşı çıkanları yarasaya benzeterek, "Siyasi hayatıma mal olsa da, gericilerle mücadele edeceğim" demişti.

Kur'an yarışmasında Bayburt birinci
Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında din görevlileri arasında düzenlenen hafızlık bölge yarışmaları Gümüşhane'de yapıldı. Kemaliye Camii'nde öğle namazının ardından yapılan yarışmalara 7 ilden hafız katıldı. Değerlendirmenin hıfzı kontrol, eda seda ve tecvit üzerinden yapıldığı yarışmanın sonunda 1. Bayburt temsilcisi Kıyasi Çökerdenoğlu, 2. Erzincan temsilcisi Muhammed Budak ve 3. Erzurum temsilcisi Halit Çiftçi oldu. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği yarışmaların sonunda dereceye girenlere ödülleri verilirken, 1. olan Bayburt temsilcisi Kıyasi Çökerdenoğlu'nun ülke genelindeki yarışmalara katılacağı öğrenildi .

MUHAMMED EMİN - VAKİT

Etiketler: Kur'an kursu yaz cami Kur'an-ı Kerim meal  namaz sureleri itikat ibadet siyer  ahlak