Haniye'den Net Mesaj

Haniye'den Net Mesaj

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, herhangi bir anlaşmanın ateşkesi, işgalin Gazze'den çekilmesini ve takas anlaşmasının tamamlanmasını garanti etmesi gerektiğini yineledi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, bugün Perşembe günü yaptığı açıklamada, "herhangi bir anlaşmanın ateşkesi, işgalin Gazze'den çekilmesini ve takas anlaşmasının tamamlanmasını garanti etmesi gerektiğini" doğruladı.

Dün, Filistin direnişindeki kaynaklar Al-Mayadeen'e, İsrail'in Hamas hareketinin önerilerine verdiği yanıtın ayrıntılarını açıkladı .

Kaynaklar, İsrail'in Hamas'ın tekliflerine yanıtının üç aşamada geldiğini, ilk aşamada 7 gün ek süre ile 35 gün süren ateşkesin yer aldığını, ikinci aşamada 30 gün süren ateşkesin yer aldığını, üçüncü aşamada ise herhangi bir zamanlama bulunmadığını açıkladı.

Dün İsrail medyası, Kahire'de İsrail'in mahkumlarla anlaşmasına ilişkin görüşmelerin "iyi olduğunu ancak herhangi bir ilerleme kaydedilmediğini" bildirdi.

Aynı zamanda Wall Street Journal, ateşkese ulaşma çabalarının dün, Çarşamba günü, "İsrail'in daha fazla müzakere için Kahire'ye dönmeyeceğini açıklamasıyla" çöktüğünü ileri sürdü.

Kaynak:Haber Kaynağı