Hamas'tan Esir Değişimi Hakkında Açıklama

Hamas'tan Esir Değişimi Hakkında Açıklama

"Hamas" hareketi, "esir mübadelesi" anlaşmasıyla ilgili tartışmayı sona erdiriyor ve Netanyahu'nun açıklamalarına sert yanıt veriyor: İsrail yalan söylüyor ve başbakan bedelini ödemek istemiyor, kapımız her türlü arabuluculuğa açık, taleplerimiz net.

Filistinli “Hamas” hareketi Pazartesi günü İsrail ile bir mahkum değişimi anlaşmasına varılmasına yakın olduğunu yalanladı.

Bu, Hamas siyasi büro üyesi Zaher Jabarin'in hareketin web sitesinde yayınlanan açıklamalarında geldi.

Bu açıklamalar, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Pazar günü Hamas'la yakında bir esir takası anlaşmasına varılacağını açıklamasına yanıt olarak geldi.

Jabarin, "İşgal hükümeti yalan söylüyor ve esir takas dosyasında ilerleme yok" dedi.

Esir alınan askerlerin ailelerine peşpeşe gelen işgal hükümetleri esir takası konusunda yalan söylüyor ve Netanyahu'nun maruz kaldığı her krizden sonra başvurduğu yalanlar doğru değil."

Mübadele dosyasında işgal erteliyor ve özgürlükleri için bedel ödemeye henüz hazır değil” dedi.

"Bir mübadele anlaşmasının imzalanmasını engelleyen şey, işgalcinin tereddüt etmesi ve anlaşmayı sonuçlandırma ve bedelini ödeme kararı alma konusundaki isteksizliğidir."

Jabarin, "Herhangi bir esir takas anlaşmasının genel bir çerçevesi ve bir bedeli var ve Netanyahu ve onu izleyen hükümetler bunu ödemek istemiyor. Yıllar önce anlaşmada ilerleme vardı ama işgalcilerin bedeli ödeme konusundaki isteksizliği geriledi. ."

Hamas hareketinin kapılarının bu dosyada emeği geçen herkese açık olduğunu, İsviçreli, Norveçli, Alman, Türk, Katarlı, Mısırlı birçok arabulucunun kapımızı çaldığını, Mısır arabuluculuğunun artık gündemde olduğunu vurguladı.

İsrail kanalı "12", Netanyahu'nun Pazar günkü hükümet oturumunda İsrail tarafından yakın zamanda öldürülen Filistinlilerin cesetlerinin teslim edilmesiyle ilgili İskan Bakanı Orit Struck'ın eleştirilerine yanıtında, "adım atılıyor" sözlerini aktardı.ya çok yakınız, ancak baskı zarar veriyor (mahkumların ve kayıpların ailelerinin baskısına atıfta bulunarak)" dedi.

Hamas, haklarında bilgi vermeden dört İsrail askerini Gazze'de tutuyor, bunlardan ikisi 2014'teki yaz savaşında yakalanmış, diğer ikisi de gizemli bir şekilde Gazze Şeridi'ne girmişti.

İsrail, 23 hapishanede ve gözaltı ve soruşturma merkezinde, 29 kadın mahkum, 170 çocuk ve reşit olmayan ve 700 hasta dahil olmak üzere yaklaşık 4.800 Filistinli mahkumu tutuyor ve mahkumlar arasında onlarca yıldır tutuklu bulunuyor.

Kaynak: TEVHİDHABER