Hamas Tarafından Delik Deşik Edilmişti !  İsrail Yeni Versiyonunu Duyurdu

Hamas Tarafından Delik Deşik Edilmişti ! İsrail Yeni Versiyonunu Duyurdu

İsrail, Demir Kubbe'nin donanma versiyonunun denemelerinin başladığını duyurdu

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail, İsrail gaz platformlarını korumak için İsrail ordusu tarafından pratik kullanım için "Demir Kubbe" savunma sisteminin deniz versiyonunun yeni testlerini gerçekleştirdi.

Savunma Bakanlığı ve Deniz Kuvvetleri tarafından yapılan ortak açıklamada, "Dome C" olarak bilinen sistemin geçtiğimiz ay "Sa'ar 6" fırkateyninde başarıyla test edildiği belirtildi.

Siyonist gazetesi "Calcalist"in haberine göre, İsrail'in Almanya'dan satın aldığı dört savaş gemisinden biri olan "Oz" adlı donanma gemisine kurulan sistemin testleri "başarıyla tamamlandı." dedi

Gazete Bu gemileri satın alma ihtiyacı, Akdeniz'de doğal gaz üretiminin gelişmesi ve hassas füzeler ve insansız hava araçlarına odaklanan gaz platformlarını çeşitli tehditlerden koruma ihtiyacı ile ortaya çıktı dedi.

Gazete yapılan testte, İsrail ordusunun hazırladığı senaryoları simüle edecek şekilde kendisine tanımlanan tehditleri tespit edip engelleyebildi” dedi.

İsrail Savunma Bakanlığı, "Demir Kubbe, İsrail'in ekonomik sularındaki stratejik varlıkları korumak ve bölgedeki deniz üstünlüğünü sürdürmek de dahil olmak üzere mevcut görevlerinde donanmanın savunma kabiliyetine yönelik bir başka gelişmedir" dedi.

İsrail Donanmasının yeni "Sa'ar 6" firkateynleri, İsrail açıklarındaki doğal gaz platformlarını ve nakliye yollarını korumakla görevli. Dome C versiyonunun faaliyete geçtiği duyurusu, Umman Sultanlığı açıklarında zengin İsrailli iş adamı "Idan Ofer"e ait bir şirkete ait petrol tankerine düzenlenen saldırıdan bir gün sonra geldi.

Kaynak:Haber Kaynağı