Hamas Suriye devleti ile ilişkilerini düzeltmeye hazırlanıyor

Hamas Suriye devleti ile ilişkilerini düzeltmeye hazırlanıyor

Arap devletleri arasında Filistin'e tek sahip çıkan, topraklarını Filistin Direniş Hareketlerine açan Suriye devleti bir kez daha Filistinlilerin umudu oldu. Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), 10 yıl süren gerginliğin ardından Şam' yolunda.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), 10 yıl süren gerginliğin ardından Suriye devleti ile ilişkilerini düzeltmeye hazırlanıyor.

Hamas'tan iki yetkili Reuters'a verdikleri demeçte, Suriye’deki Batı destekli vekalet savaşı sürecinde Şam’la ilişkilerini zayıflatma kararı alan Hamas'ın 10 yıl sonra Suriye devlet başkanı Beşşar Esad ile ilişkileri yeniden tesis etmeye hazırlandığını söyledi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir Hamas yetkilisi, tarafların ilişkileri düzeltme hususunda görüş alışverişinde bulunduğunu ve üst düzey heyetlerin katılımıyla toplantılar gerçekleştirildiğini belirtti.

Hamas'ın birkaç yıldır Suriye devletiyle ilişkilerini düzeltme arayışında olduğu, bunun için de Lübnan Direniş haraketi Hizbullahı'nın aracılık yaptığı ifade ediliyordu.

Suriye yönetiminden konuya dair henüz bir açıklama gelmedi.(Ajanslar)