Hamas: İsrail'le Ateşkes Yapılabilir

Hamas: İsrail'le Ateşkes Yapılabilir

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı, Batı Şeria'daki Filistinlileri yalnız bırakmamak kaydıyla İsrail'le ateşkes yapılabileceğini belirtti.

İsmail Heniyye, İsrail güçlerinin düzenlediği suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas'ın kurucusu Şeyh Ahmed Yasin'in vefatının 11'inci yılı dolayısıyla düzenlenen anma törenleri çerçevesinde, İslami Cihad Hareketi'nden bir heyeti evinde kabul etti.
Heniye, burada yaptığı açıklamada, "İsrail ile Gazze Şeridi'ndeki direnişçi gruplar arasında 5 yıllık bir ateşkes anlaşmasının sağlanması yönünde uluslararası bazı öneriler olduğunu" ifade etti.
Bu teklife karşı olmadıklarını dile getiren Heniyye, "Hamas, Batı Şeria'da meydanı İsrail'e bırakmamak şartıyla ateşkese yönelik atılacak herhangi bir fikre kapalı değildir. Bu, ancak milli uzlaşı kapsamında tartışılarak halledilebilecek bir konudur" dedi.
İsrail internet sitesi Vala, Batılı diplomatik kaynaklara dayandırdığı bir haberinde Hamas'ın "Gazze ablukasının kaldırılması karşılığında 5 yıllık ateşkes önerisi" sunduğunu iddia etmişti.
Hamas ise İsrail'le ateşkes teklifinin bazı uluslararası çevrelerce Hamas'a sunulduğu ancak önerinin henüz görüşülme aşamasında olduğunu kaydetmişti.
Kaynak : AA