Hamas Heyeti Şam'da Filistin  Direniş Grupları ile Görüştü

Hamas Heyeti Şam'da Filistin Direniş Grupları ile Görüştü

Hamas'tan bir heyet, Filistinli direniş gruplarıyla görüşmek ve görüş alışverişinde bulunmak üzere Şam'a geldi.

Rai Alyoum gazetesi islami direniş hareketi "Hamas"tan bu hareketin Arap ve İslami ilişkiler ofisi başkanı Halil el-Hiya başkanlığındaki bir heyetin Perşembe öğleden sonra Şam'a geldiğini ve kapalı bir toplantı düzenlediğini yazdı.

Al-Hiya, Filistin Ulusal Konseyi'nde düzenlediği basın toplantısında Hamas'ın Filistinlilerle birlikte olmaya istekli olduğunu söyledi. Bu heyetin Şam gezisi, başlarına gelen deprem felaketinden dolayı Suriye halkıyla Filistin halkı adına taziye ve dayanışma ifadelerinin yanı sıra, Filistin direniş gruplarının Siyonist düşmana karşı dayanışmasını göstermektedir dedi

Hamas'ın siyasi büro üyelerinden biri, Suriye yetkilileriyle görüştüğünü ve depremzedelere yardım yaptıkları ve insani yardımların ulaşmasını kolaylaştırdıkları için kendilerine teşekkür edildiğini bellirtti, bu Bütün ülkeler ve uluslararası toplum zarar gören bölgelere yardım ulaştırsın ve kim bu yardımların toplanmasını engelliyorsa bu millete karşı insanlık suçu işlemiş olur dedi

Al-Hiya, Şam'daki Filistin direniş gruplarının liderleriyle görüşmenin amacının, Siyonist rejimin aşırılık yanlısı faşist hükümetinin varlığının gölgesinde işgal suçlarına karşı ulusal cepheleri birleştirmek olduğunu söyledi.

Suriye Devlet Başkanı ile bir görüşme planının bulunmadığını belirten yetkili , Hamas'ın Suriye hükümeti ve halkıyla olan ayrıcalıklı ilişkilerinden memnun olduğunu söyledi.

Filistin Kurtuluş Örgütü Halk Komitesi Genel Sekreteri Talal Naji de, özellikle Siyonist rejimin Filistin halkına yönelik saldırılarının gölgesinde, Hamas'ın siyasi ofisi üyelerinin Şam'daki varlığının, ilişkilerin geri döndüğünü gösterdiğini söyledi.

Filistin Direniş Grupları Koalisyonu Genel Sekreteri Khalid Abdul Majeed, Hamas'ın Şam'daki Filistin direniş gruplarının liderleriyle görüşmesinin, Siyonist düşmana ve İsrail'e karşı mücadelede ülkeler ve direniş grupları arasındaki ortak konum ve koordinasyonu gösterdiğini söyledi.

Bu toplantıda, işgal altındaki topraklardaki tüm direniş grupları arasında İsrail saldırılarına yanıt vermek için ortak ulusal önlemlerin güçlendirilmesi tartışıldı ve araştırıldı.

Hamas'ın siyasi liderlerinden bir heyet, Şam'ın Suriye'deki olaylarla ilgili tutumu nedeniyle yıllardır Şam'la ilişkilerini kestikten sonra, geçen yıl ilk kez duyurulan bir geziyle Şam'a geldi ve bu ülkenin cumhurbaşkanı ve yetkilileriyle görüştü.

Kaynak: TEVHİDHABER