Hamas-El Fetih gerginliği artıyor

Hamas-El Fetih gerginliği artıyor

Gazze Şeridi'nde Hamas'ın İçişleri Bakanı Said Siyam'a bağlı özel güvenlik güçleriyle El Fetih'e bağlı güvenlik kuvvetleri arasındaki çatışmalar artarak devam ediyor.

Gazze'de başlayan Hamas-El Fetih gerginliği, Filistin'in diğer şehirlerine de sıçradı. Ramallah'ta aralarında devlet memurları ve polislerin de bulunduğu bir grup, El Minare Caddesi'nde lastik yakarak eylem yaptı. El Fetih taraftarı grup ayrıca, Hamas'a ait büroyu basıp Hamaslı liderlin afişlerini yerlere attı. Şehrin bazı caddelerinde de yoğun silah sesleri duyulurken, polisin hiçbir güvenlik almaması ve müdahale etmemesi dikkat çekti.
Çatışmalar Han Yunus, Gazze ve Refah'ta şiddetlenirken, Gazze'deki çatışmalarda ölenlerin sayısının 2'ye yükseldiği bildirildi. Gazze Şeridi'nin bütününe yayılan çatışmalarda yaralananların sayısının 75 dolayında olduğu belirtiliyor.