Haham Abraham Cooper: Trump Aracı Olursa Şara ile Netanyahu Görüşebilir
İşgal medyasında yer alan haberlere göre, Amerikalı haham Abraham Cooper, Şam’da Suriye’nin geçici Devlet Başkanı Ahmed Şara ile bir araya geldi
Suriye Devlet Başkanı Ahmed el-Şara ile son görüşmesinin ardından önemli bir Amerikalı Yahudi olan Rabbi Abraham Cooper, ABD Başkanı Donald Trump'ın aracılık etmesi halinde Suriye Devlet Başkanı Ahmed el-Şara ile İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu arasında doğrudan bir görüşmenin mümkün olabileceğini öne sürdü.
Cooper, İsrail Yayın Kurumu'na (KAN) yaptığı açıklamada, "Bunun hızlı bir şekilde gerçekleşmesinin tek yolu, Donald Trump adında birinin İsrail başbakanını (Benjamin Netanyahu) ve Suriye devlet başkanını arayarak Washington'a gelip birkaç saat oturmalarını sağlaması olur" dedi.
İsrail'in Kan 11 kanalının askeri analisti Roi Sharon, 29 Haziran'da Suriye'nin Netanyahu ile Eş-Şara arasında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantıları sırasında gerçekleşebilecek olası bir görüşmeye açık olduğunu bildirmişti.
Kaynak:
