Hacamat Yaptırdınız mı?

Hacamat Yaptırdınız mı?

Sağlık sorunlarına çözüm bulamayanlar Peygamber Efendimiz'in sünneti 'hacamat'a yöneliyor. Hastalıklarından kurtulamayanlar çareyi hacamat yaptırmakta buldu.

30 Eylül Cuma ZAMAN gazetesinde HACAMAT hakkında birazda 'amatörce' bir haber yayınlandı. Niyet olarak Oldukça iyi bir haber fakat bizce yanlış vea eksik bulduğumuz 1-2 hususuda oldukça nazik bir şeklde aşağıda yazmaya çalıştık. Bizim de eksiğimiz yanlışımız olabilir şimdiden eksik ve hatalarımız için okurlar affede!

ZAMAN GAZETESİNİN )VE Samanlyoluhaber) YAPMIŞ OLDUĞU BU HABER Hacamatın ve Hacamat ile tedavinin tanıtımı açısından halkımızın; hatta ve hatta hakkında 20 den fazla hadisi şerif olmasına rağmen hacamat nedir duymayan diyanet hocalarının bilmesi ve tanıması açısında çok müsbet bir davranış. Yani bu konuda türkiye nin büyük bir eksiğini giderdi demek doğru olur.

ZAMAN GAZETESİ Daha 2 yıl kadar öncesine kadar bir çok medya kuruluşunun HACAMAT telafuzundan bile çekindiği çok değerli bir konuyu dile getirdi. Hacamatın kısa zamanda ne kadar önemli olduğunun anlaşılacağına Hacamat hakkında bu ve buna benzer müsbet haberlerin çığ gibi büyüeceğini bu alanda çok kısa zamanda yeni bir sayfa açılacağın tahmin edebiliyorum.

Büyük hekim İBNİ SİNA hazretlerinin ABD tıp fakultelerinde ders kitabı olarak okutulan fakat bizim sağlık bakanı ve sağlık bakanlığının adını bile telafuz etmekten çekindiği el Kanun Fit Tıb (Tıbbın Kanunu) adlı eserde de Hacamat yaptırmanın faydaları sayılamayacak kadar övülmüştür. (Sağlık Bakanı Yahudinin ürettiği DOMUZ GRİBİ aşılarını tanıtmakla meşgul bu yıl kış geliyor bakalım ne GRİBİ çıkacak ortaya)

ZAMAN GAZETESİ NİN HACAMAT HAKKINDAKİ HABERİNİ kötülemek amaçlı değilde insanlar doğruyu bilirlerse daha iyi olur diye bizce eksik olan düşündüğümüz küçük eleştirilerimize başlamadan önce küçük bir parantez açıp birazcık Eski Sufi dervişi ve aynı zamanda veziri azamlık yapmış idareci, ve aynı zamanda dünyanın en büyük hekimlerinin önünde saygı ile eğildiği büyük hekim İBNİ SİNA HAZRETLERİNİN (Allah ondan razı olsun) El Kanun Fit tıb (Tıbbın Kanunu) adlı eserinin hikayesini anlatalım.

Bu eserin orijinali şu an Fransa Parisde bir müzede bulunmakta ve Türkiye bu malını isteyip istemediğini bilmiyoruz. Bu son derece değerli kitap nasıl olduda parise gitti derseniz onu da anlatalım.

İslam'a düşmalığını herkesin bildiği ezanı Muhammedi' nin bir süreliğine 'TÜRKÇE' okunmasına zorlayan İSMET İNÖNÜ denilen (......çocuğu) Eski osmanlı eserlerine de tahammülü yoktur. İsmet İnönü emri ile Bu eserler arasında ayrım yapmadan bir hamal araclığı ile toplatılır ve çok değerli eski kitaplar YOK EDİLMESİ ve HALİÇ e atılması için bir hamala teslim edilir. Zira direk olarak o zamanda devlet eli ile bu işi yapmaktdan çekinirlir. Hani duyulursa görülürse yanlışlık oldu vs diyecekler.

Hamal at arabasına eski yazı osmanlı eserleri yükler ve eserleri HALİÇ e doğru atmaya giderken Fransız Sefiri (Elçisi) neyin atıldığını daha önceden haber aldığı için gizliden hamaldan bu kitapları cüzi bir paraya satın alır. Ve kitabları derhal fransaya göndertir. EL KANUN FİT TIB adlı eserde bu kitaplar arasındadırç Bu nedenle Bu değerli eser şu an Selimiye veya Ragıp paşa kütüphanesinde değil FRANSA bilmem ne müzesindedir. İsmet İnönüye Buğz etmeyi unutmayınız!!!

Ayrıca bu haber makalede Siyaset dehası Abdulhamid han ın Zamanında sağlık mektebleri açıp HACAMATçı yetiştirmeye çalıtığı yazılabilinirdi. Abdulhamid hanın bu hamlesine karşı HACAMATA karşı olanlar berberlerin eline jileti verip usule aykırı ve kişilerin hayatatına malolacak bilerek yapılan yanlış uygulamalarla insanların HACAMAT sünnetinin faydasız olduğuna inanmalaıran ve dedikodulara yol açacak uygulamalar yazılmamış... ( o zmaan internet yada cep tlfn yokki arkadaşına mesaj atıp şu berber hacamatı bilerek yanlış yapmış diyesin) yazılmamışş.. vs vs...

Hacamat niye yasaklanmış veya unutulmuş ZAMAN gazetesi bunuda yazabilirdi. Tek yaptıkları 40 gün önce pişen aşı ısıtmak olmuş aslında yeni bir şey ortaya koymamışlar!

Hacamat niye yasaklanmış, Sahibi yahudi olan ilaç Firması Eczacıbaşı İsmet İnönü'ye (İsmet inünüye buğz ediniz) gider ve derki. 'Hacamat olduğu müddetdce biz ilaç satamayız. O yıllarda 1940-50 yılları ilaç firmalarının devleşmeye hızla büyümeye başladığı dönemdir. Ve ismet İnönü Hacamat yapana ve yaptırana zorluk çıkartır. Bu şekilde taaaaa günümüze kadar gelir, ki kimse daha 2 yıl öncesine kadar hacamat nedir bilemez durumda idi. Buda rivayet olup bu konu ile nekdar haber aradık isede bulamadık!!! Bu haberde ne kadar doğru bilemeyiz, oldukça güvenilir bir arkdaş anlattı ama geçmiş haberlerde bu konu ile tek bir gazete küpürü dahi yok!!

Şimdi gelelim ZAMAN gazetesinin HACAMAT hakkında bizce birazcık AMATÖRCE görünen HACAMAT HAKKINDAKİ haberin diğer eksiklerine.

1. Haberde bazı yerlerde Kupa Terapisi bazı yerlerde ise Hacamat tedavisi terimi kullanılmış. Millet bizi arayıp ikisinin arasındaki farkı soruyor. Hacamatı bilenler Kupa Terapisi de Nedir diye soruyor. KUPA TERAPİSİ HACAMAT kelimesininin arapça ve Hacamatın islami olduğu anlaşılmasın diye, İSLAMA KARŞI olup darvinizme inanan doktorcukların tepkisini almamak için uydurulumuş bir kelimedir. En azından biz öyle anlıyoruz. Arapça aslı HİJAME olup sonra türkçeye HACAMAT şekline gelmiştir. Hijame arabca anlamı 'emmek' olup eskiden Hacamat Koç veya Sığır boynuzu kullanlıarak nefes yardımıyla emilerek vakum oluşturluduğu için bu ismi almıştır. (ŞİMDİ İSE HACAMAT ÇOK MODERN ve PRATİK HACAMAT KUPALARI KULLANILARAK YAPILIYOR)

2. KURU HACAMAT ise ağrıayan bölgeler vakum aletleri 5-10 dakika vakumlayıp ondan sonra toplanan pis kana hiç bir işlem yapmadan bırakmaya denir. Ki deri ile et arasında çift taraflı bant gibi bir tarafı eti diğer tarafı deriyi tutan zarı deforme etmekden başka bir işe yaramaz.

KURU HACAMAT ÇİN KAPİTALİST ekonomisinin mallarını pazarlamak için ürettiği bir kelimidir. EL Yardımı ile MASAJ esasdır. Yani doğrudur! Doğru ve ilmi uslle yapılan MASAJ (Reflexoloji) Kan dolaşımını hızlandırır. FAKAT sadece bardak çekmede denilen KURU HACAMAT PİS KANI toplayıp bırakmak pek fayda vermez. Kişi hacamat yapılmaycak kadar yaşlı ise SÜLÜK yapılır, akupunktur yapılır.O kadar!

HACAMAT'ın KURUSU YAŞI YOKTUR HACAMAT TEKTİR! HACAMAT HERKESİN TAM OLARAK ANLAMADIĞI ve İKAMESİ olmayan MÜKEMMEL BİR TEDAVİ METODUDUR. ŞİMDİ KURU HACAMAT diye isim verip faydası pek olmayan azda olsa zararlı bir işlemi HACAMAT kelimesi ile yan yana anarsanaz o zaman HACAMAT a 'ayıp etmiş' olursunz.

Eğer illada bardak çekmeyi savunacaksanız faydalarını yazacaksanız buna kupa çekme deyin, Bardak çekme, şişe çekme deyin, başka şey deyin ama bu işlemi HACAMAT kelimesi ile yan yana kullanmayın (KURU HACAMAT DEMEYİN) . Bu 40 katlı sarayın yanına gecekondu inşa etmeye çalışmaya benzer. Bunada sarayın sahibi izin vermez!!!


(NOAM CHOMSKY adlı dilbilimcinin bir milleti yozlaştırmak için kelime anlamlarına farklı mana yükleyerek yahudilerin bilhassa uzman olduğu konudur!!! ingilizce bir eseri var isteyen dil bilen onu okusun biraz belki anlaşışır o zman ne dediğimiz)

3. Hacamat Çarşamba Cuma Cumartesi yapılmaz diye belirtmiş ZAMAN gazetesi bu YANLIŞ tır.

Bir çok hadis kitaplarına baktık bu günlerde yapılmayacağı konusunda tek bir hadis yok. (Hadis ilmim yok, bu konuya hakim hadis ilmi ve icazeti olan varsa buyursun bize doğrusu ne ise onu söylesin onu yapalım amenna)

Ama çarşamba ve cuma günü için yazılanların hemen hepsi nerdeyse kaynağı belli olamyan bir web sitesinden kopyalanmış gibi. Hani internet ortamında bilgi kirliliği çok hızlı yayılmış diyebiliriz.

TEKRAR BELİRTİYORUZ. Hadis ilmi ve icazeti olan veya kalb gözü açık tasavvuf ehli bu konuyu daha net aydınlatır kanaatindeyiz.

Eğer öyleyse Hacmat sadece bu günlerde yapılır ve ayın 17 19 tekli günlerinde yılda ancak 3-4 kez denk geliyor. Eğer durum böyle olursa ne hacamatçı yetişir nede bu alanda uzmanlık sağlanır.

4. Bir diğer yanlış yönlendirme ise HACAMAT sadece Hicri ayın 17 19 21 ine denk gelirse hacamat yapılmalıdır gibi intiba uyandırılmış.


Evet DİNİMİZ İSLAMDA hicri 15,17,19 21 makbuldür. (Allah cc tektir teki sever) Bu Hadisi Şeriflerde de mevcuttur. Ama hastalık tedavisi söz konusu ise diğer günlerde de yapılır, illa hicri 17 veya 19 olması gerekmez. Hicri 10 ila 25 aralığında yapılması yeterlidri diye belirtilmeliydi.

Hacamat konusunda profosyenel eğitimli uzmanların hemen hepsi menkibeyi bilir. Yahudi bir kadın Hayberde Rasuallah SAV efendimizi koyun eti ile zehirlediğinde Cebrail AS hemen zuhur etmiş ve Rasulallah SAV Efendimize hacamat olmasını tavsiye etmiştir. Şimdi orda Cebrail AS ya bu gün günlerden ne Çarşambamı yoksa Cumartesimi hicrinin hangi gününe denk geliyor diye sormamış. Anında tez elden HACAMAT yaptırmasını tavsiye etmiştir. Zira zehir kana karışmış önlem alınmazsa hızla yayılacaktır!!!

Benzer bir hadise Rasulallah SAV efendimizin bir gün mübarek öpülesi ayağı incindiğinde kılcal damarlar kan toplamasın tıkanmasın diye hemen anında hacamat yaptırmıştır.



Yani biz bunndan yola çıkarak hastalık tedavisi durumunda Sana uygun ne ise ve koşullar neyi gerektiriyorsa o gün yaptırısın, Tansiyonun yüksek, 18; 20 lerde baş ağrısından hastanın ayakta durcak hali yok veya migren krizi gelmiş ha bekle sana hacamat hicri ayın 17 sine yapayım o günde SALI günü olması gerekir yoksa fayda vermez vs ..gibi olur çok komik olur!!!

Yok illa hicri 17 olacak oda SALI gününe denk gelecek diye ararsan yılda ya bir kez oluyor yada iki kez. Artık hangi mevsime denk gelir bilinmez. Zira ZAMAN GAZETESİ haberi hacamat yaptırmayı İlk bahar ve SOnbahara sığdırmış. Hacamat yaz ayında da yapılır KIŞ ayında da yapılır, Hatta Antalya Adana gibi sıcak memleketlerde yğksek tansiyon ve başağrısının çokluğundan dolayı sadece yaz ayında 2 kez hacamat ancak kişiyi düze çıkarır.

DİNİMİZ İSLAMDA HACAMAT YILDA EN AZ 1 KEZ TAVSİYE EDİLMİŞ, İBNİ SİNA İSE Hiç bir rahatsızlığı olmayan yılda en az iki kez hacamat olsun demiş şimdi İbni Sİna hazretleri 1,000 (bin) yıl önce yaşadı. O zmaan ne egzost dumanı vardı ne hormonlu domotes nede GDO lu gıdlar ned abşak şey. Şimdi bu kirliliği ancak yılda 3 hacamat temizler!!!

Ayrıca Rasulallah SAV efendimiz 'başı ağrıdığında hacamat yaptırdığı' rivayet (!!!) edilir. Yani mübarek başı ne zaman ağrıdysa veya ağrı olduysa hacamatı o zaman yaptırmış. Ben bu yıl yaptırmıştım tekrar yaptıramam dememiş. Hicri 17 olsun hemde günlerden pazartesi olsun dememiş.

(!!!Rivayet doğruluğu nerdeyse kesin bilgi demek asılsız haber anlamında türkçede kullanılan gibi değil- Rivayet kelimeside asıl anlamından kaydırlımş.)

Birde haber çok önemli iki faydayı pek az önemsemden geçmiş. YÜKSEK TANSİYON ve MİGREN modern tıbbın aciz kaldığı iyileştiremediği hastalık grubuna girer. HACAMAT ile bu iki hastalığı iyileştirmek ve nerdeyse tamamen yok etmek mümkündür.

YİNE ZAMAN GAZETESİ HABERİ İslami adabdan edebden bahseder!!! Hacamat yapananın ve yaptıranın abdestli olması gerekliliğini falan yazmış. Gerçekden de faydalıdır. Ama acaba bunları yazınca yaptıran şimdi hacamat yapan haccama 'ABi abdestin varmı diye soracak bir sonraki soru namaz kılıyormusun diye olacak' Şimdi bizim hem abdesti hemde namazı ALLAH cc rızası için yapmamız lazım, Acaba böyle bir gereklilikden bahsedmek hacamat 'Din duygusu sömürüsü' oluşturumu diye aklımıza geliyor!!! Hani bir süre sonra çevresinde iyi iş yapamayan hacamatçı 'Namazını gösteriş için kılıp, haşa allah cc nin rızsını bırakıp üç beş kişi hacamat yaptırsın diye bak ben abdestliyim namazda kılıyorum gelin hacamatınız bana yaptırın duygusu oluşturmaması endişemiz. Yoksa gerçekden hacamat esansında özellikle yapanı abdestli ve işine konsantre olması çok fayda getirir faydalarını saymakla bitiremeyeiz.

Bunun yerine bu işin profosyenel Hacamatın eğitimini almış diplomalı uzmanlara hacamat yaptırn demeleri daha doğru olurdu!!!

(Rasulallah SAV efendimiz mekkeden medine ye hicret ederken Hz Ebubekir (RA) efendimizle saklandığı mağradan çıkıp ortalık sakinleşince o vakit gökde dolunayda olmayınca kendilerine o yolları çok iyi bilen yol bulma konusunda uzman Müşrüklerin içinden Ateşe tapan bir mecusiyi rehber kılavuz olarak seçmiş, yani müslüman olmadığı halde işi ehline vermiş. Burdan herhalde herkes bildiği kadar anlar!!!

Birde biz bir HACAMATın hiç kimsenin bahsetmediği ne olduğunu bilmediği faydasından bahsedelim.

İngilizcede 'Critikal Thinking' diye geçen Turkçeye 'Analitik Düşünce Yeteneği' diye çevirisi yapılan İslamda ise karşılığı birazcık 'TEFEKKÜR' kelimesi ile çok azda olsa teğet geçen yeteneğin gelişmesine Hacamat çok faydalıdır.

Şimdi ANALİTİK DÜŞÜNCE biraz doğuştan var olan yetenekdir. Özellikle üst düzey yönetici bürkratlarda olmazsa olmaz bir gereklilikdir. Sonradan kişiye aşılamak veya kişinin kanallarını bu yöne açmasına zorlamak çok fayda vermez. Ancak ve Ancak kişide eğer altyapı varsa uygun bir başlangıç ile başta hipofiz bezi uyarılmak üzere belli yöntemlerle kişiye HACAMAT yardımı ile ANALİTİK DÜŞÜNCE KABİLİYETİ kazandırılır.

Analitik düşünce kişinin duygusal zekası, pratik zekası ve tasavvur gücü ile alaklıdır.

Analitik düşünce yeteneği yüksek kşiler hızlı ve doğru karar verir! Bir çok kimse orman içinde patika yollarda kaybolurken onlar bulultlar üzerinde gelişen olayları daha hızlı kavrarlar.! Tefekkür nedir ne değildir o konuda yazı yamak da benim haddime değil onuda bilen bilir!

Tefekkürün gerekliliği ve ne olduğu konusunda Ahmet Hulusi bey yazılarında biraz daha modern insanın anlayacağı şekillde açmıştır. isteyen merak eden onuda araştırabilir.

SAĞLIK VE SIHHAT DİLEKLERİMLE

Süleyman Gok

 www.turkiyehacamat.com