Gurbette yasaksız mezuniyet coşkusu

Gurbette yasaksız mezuniyet coşkusu

Katsayı ve başörtüsü zulmü sebebiyle Bosna’ya gidip Saraybosna Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler, yasaksız bir ortamda mezuniyet coşkusu yaşadı.

Törende çocuklarının mezuniyetini izlemeye gelen velilerin sevinç gözyaşları katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Katsayı ve başörtüsü zulmü sebebiyle Bosna'ya gidip yasaksız bir ortamda Saraybosna Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler, yasaksız bir ortamda mezuniyet coşkusu yaşadı.

Hollywood otelde gerçekleştirilen mezuniyet töreninin başlamasıyla duygular da zirveye ulaştı. Özellikle katsayı ve başörtüsü yasağı sebebiyle Saraybosna Üniversitesi'nde okuyan ve aralarında ÖNDER bursiyerlerinin de bulunduğu kız öğrencilerin mezuniyet coşkusu ve çocuklarının mezuniyetini izlemeye gelen velilerin sevinç gözyaşları katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Diplomalarını hocalarının elinden alan öğrenciler sahnede adeta bir gurur tablosuna sebep oldular.

BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİLER SARAYBOSNA ÜNİVERSİTESİ'NDE BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR
Türkiye'de önlerine çıkan engelleri bahane etmeyen; şer gibi görünen de hayır olduğunun bir göstergesi olan öğrenciler, Saraybosna Üniversitesi'nde başarıdan başarıya koşuyor. Wonder bursu ile Viyana Üniversitesi'nde okuduktan sonra Saraybosna Ünversitesi'nde öğretim üyeliği yapan ve doktora hazırlığında olan Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Elif Nuroğlu ve İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Sümeyye Kuşakçı zahmetten rahmet doğduğunu, hayallerin gerçek olduğunu söyleyerek Saraybosna'da yabancılık çekmediklerini, kendi ülkelerindeymiş gibi hayatlarını devam ettirebildiklerini ifade ettiler.

Diplomasını alan Gamze Çam'ın mezuniyetini izlemeye gelen annesi ise umutlarını hiçbir zaman kaybetmediklerini, girdikleri mücadeleden başarıyla çıkarak bunun örnek oluşturması gerektiğini söyledi. Kızının diplomasını aldığını gören anne gözyaşlarını tutamadı.
Törende 22'si başörtülü 96 kız ile 175 erkek öğrenci diploma aldı. Saraybosna Üniversitesi 3 fakülte, 13 akademik program, 18 ülkeden gelen öğrenci, 10'dan fazla ülkeden akademik kadro ile eğitim ve öğretime devam ediyor.

Vakit


Etiketler: başörtü katsayı zulüm öğrenci