Güney Lübnan'dan  israil'e İki Füze Atıldı

Güney Lübnan'dan israil'e İki Füze Atıldı

Güney Lübnan'dan İsrail'e iki füze... Ardından İsrail'den top ateşi

Dün gece yarısından sonra (25 Nisan Pazartesi) Güney Lübnan tarafından, 1948'de işgal edilmiş bölgenin kuzey kısmındaki Yukarı El-Celil yakınında bulunan Shlomi yahudi yerleşim merkezine iki füze atıldığı duyuruldu.

İşgal ordusu sözcüsü Güney Lübnan tarafından atılan bir füzenin Yukarı El-Celil tarafında bir açık alana düştüğünü söyledi.

El-Cezire muhabirinin verdiği habere göre iki füze, Güney Lübnan'daki Sur şehri yakınında BM Barış Gücü (UNIFIL) birliklerinin bulunduğu mevkiye yakın bir yerden atıldı.

El-Cezire muhabiri füzelerin atıldığı mıntıkanın El-Kalile olarak isimlendirildiğini ve dağlık bir bölge olduğunu söyledi.

Lübnan'daki basın yayın organlarının yayınladığı haberlerde ise iki adet grad füzesinin Sur şehrinin güneyindeki El-Kalile'de bulunan Re'su'l-Ayn mıntıkasından atıldığı belirtildi.

Diğer yandan işgal ordusu tarafından yapılan açıklamada füze atılan yöne doğru, Lübnan topraklarına top saldırısı gerçekleştirildiği belirtildi. Siyonistlere ait haber kaynaklarında Lübnan topraklarına doğru en az 25 top roketi atıldığı ifade edildi.

Olayla ilgili yorumlarda Lübnan'dan füze saldırısı gerçekleştirilmesinin işgal güçlerinin Mescidi Aksa'ya yönelik saldırısına tepki olabileceğine dikkat çekildi. Yorumlarda işgal güçlerinin saldırgan tutumunun tüm bölgede gerginliğe sebep olduğuna ve uluslararası boyutta bir endişeye yol açtığına işaret edildi.