'Gazze'deki YETİMLER Sahiplenilsin'

'Gazze'deki YETİMLER Sahiplenilsin'

Gazze’deki insani durumla ilgili ayrıntılı bir rapor yayınlayan İslam Konferansı Teşkilatı...

İslam Konferansı Teşkilatı'na bağlı İnsani Yardım İdaresi Gazze'deki insani durumla ilgili olarak yayınladığı ayrıntılı raporunda, Gazze'nin mahsur ve mazlum insanının yaşadığı insanlık dramına ışık tuttu.

Gazze'deki insani durumla ilgili olarak ayrıntılı bir rapor yayınlayan İslam Konferansı Teşkilatı, 16 yaşın altındaki yetimlerin sayısının 16.195 kişiye ulaştığını belirterek, bunların Gazze'nin beş şehrinde dağınık halde olduklarını ifade etti.

Teşkilat yayınladığı raporda ayrıca, Gazze'deki yetimlerle ilgili çok detaylı bir bilginin de olmadığına dikkat çekti.

Gazze'deki yetimlerle ilgili kapsamlı bir program hazırlanıp hayata geçirilmesini isteyen İslam Konferansı Teşkilatı, yetimlerin yanında dullarla ilgili de ayrıntılı bir bilgi bankasının oluşturulup ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini ifade etti.

 fiem